fbpx

HOW TO: Zoete aardappel kerriesoep

Een heerlijk herfstachtig soepje voor herfstachtige gasten: zoete aardappel kerriesoep.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
1.5 liter groentenbouillon
580 gram zoete aardappel (c.a. 3 stuks)
150 gram wortels
400 ml kokosmelk
2-3 teentjes knoflook
1 grote (rode) ui
3 cm verse gember
2 theelepels kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel cayennepoeder
1 limoen
4 eieren
Verse koriander
Pinda’s
(Kokos)olie
Verder:

Hoe maak je dit?
1. Snijd de ui, teentjes knoflook en gember fijn en fruit dit met een beetje (kokos)olie een paar minuten in de soeppan. Voeg daarna de kurkuma, kerrie en cayennepeper toe om dit een minuut op laag vuur te ‘myoteren’ (de kruiden meer smaak te geven). Voeg vervolgens de groentenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

2. Schil in de tussentijd de zoete aardappelen, rasp de wortels en snijd de groenten in stukken. Voeg de zoete aardappel en wortels toe aan de groentebouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook in de tussentijd de eieren hard.

3. Prik in de zoete aardappel met een vork om te kijken of hij zacht en gaar is. Pureer de soep daarna met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Zet de soep vervolgens opnieuw op het vuur en warm op. Voeg als laatste het sap van de limoen toe en breng eventueel extra op smaak met peper, zout of de kruiden zoals hierboven genoemd.

4. Maak in de tussentijd de pinda’s klein en snijd de verse koriander fijn. Serveer de zoete aardappel kerriesoep in de borden en garneer met de gehalveerde eieren, verse koriander en fijngemaakte pinda’s.

Recept en foto: Cotton and Cream

https://social.tippr.nl/how-to-zoete-aardappel-kerriesoep

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg