fbpx

HOW TO: Zoete aardappelhummus

We zien steeds meer menu’s zonder vis en vlees in de hoofdrol. Groente en eiwitten zijn deze rol toch langzamerhand aan het overnemen. Alles voor de duurzaamheid. Niet per se lastig om een gerecht zonder vlees of vis te bedenken, maar stiekem zet je vlees of vis altijd voorop. Hieronder een heerlijke snack zonder vlees of vis: zoete aardappelhummus

Wat hebben we nodig:
– 1 tl tahin
– 1 blik kikkererwten (450 g)
– 2 teentje knoflook
– 1 el olijfolie
– 1 halve citroen
– peper en zout naar smaak
– 1 tl komijn
– Twee grote zoete aardappelen
– Basisrecept (zie hierboven)

Hoe maken we dit:
1 Snijd de zoete aardappel klein en kook ze in een klein laagje water gaar. Voeg de zoete aardappel bij stap 5 van het basisrecept toe.
1. Spoel de kikkererwten met water af in een vergiet.
2. Pers de halve citroen uit en vang het sap op.
3. Pers de knoflookteentjes uit of snijd ze heel fijn.
4. Rooster de komijn even en maak het met een vijzel fijn.
5. Doe vervolgens alle ingrediënten, op het zout en de peper na, in de keukenmachine. Meng tot het een gladde pasta is geworden. Is het mengsel nog iets te dik, dan kun je wat water toevoegen.
6. Breng de hummus op smaak met zout en peper

Foto en recept: The Green Happiness

https://social.tippr.nl/how-to-zoete-aardappelhummus

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg