Het zogenaamde Kanazawa Ice wordt nu door heel Japan verkocht. Een lokale banketbakker kreeg de opdracht een nieuw soort dessert te maken met de polyfenol uit aardbeien, waaruit een bijzondere ontdekking uit voortvloeide. Polyfenol is een stof die ervoor zorgt dat water en olie minder goed scheiden. Toen de banketbakker het aardbei-extract aan het dessert toevoegde, ging het stollen. En zo kwamen ze per ongeluk tot een bijzondere ontdekking: niet-smeltend ijs. Super handig voor al die warme zomerdagen waarop je gasten met plakkerige handen rondlopen van al dat heerlijke (maar smeltende) ijs!
Ijs dat niet smelt
https://social.tippr.nl/ijs-dat-niet-smelt
Laatste artikelen
Met elke kilo koffie plant je één boom
TIPPR-team - 0
Café Intención
Is duurzaamheid voor jouw horeca-zaak belangrijk? Maak dan kennis met het nieuwe schaduwbomenproject van Café Intención. Voor elke verkochte zak Café Intención Café...
Eilles Tee
TIPPR-team - 0
J.J.Darboven
Het thee assortiment van Eilles biedt zowel klassieke als trendgerichte theespecialiteiten. Alleen de fijnste theesoorten van de beste theetuinen voldoen aan de hoge eisen...
Insight
TOPPR: december – Job Verhees
Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel PauwOnze laatste TOPPR van het jaar is Job Verhees, kersverse bedrijfsleider van Streetfood Bar...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.