fbpx

Infused Spirits – Cocktails

Als het goed wordt gedaan, kunnen sterke drank doordrenkt met verse producten in het seizoen een heerlijke toevoeging zijn aan cocktails. Thomas Aske oprichter / directeur van Fluid Movement, deelt drie verschillende technieken

Alcohol is veel effectiever in het extraheren van aromatische verbindingen dan water en is al eeuwenlang de belangrijkste methode voor het maken van dranken. In feite gaat de praktijk van het infunderen van alcohol met kruiden, specerijen, noten, wortels en schors terug tot de vroege beschaving.

Wanneer we kijken naar de alcoholische dranken van vandaag, gebruikt vrijwel elke categorie, van gin tot tequila, infusie om een ??complexer eindproduct te maken, en deze praktijk is overgegaan in de creatieve mindset van de barman.

Een van de eenvoudigste methoden is om de ingrediënten simpelweg onder te dompelen in de maceratie (schilweking onder koolzuur) methode . Dit is een eenvoudig proces dat in een bar kan worden uitgevoerd, met niet meer dan een paar glazen potten en heel veel geduld. Na verloop van tijd zal de alcohol langzaam de aromatische verbindingen van de ingrediënten opnemen. De schoonheid van maceratie is dat het op kamertemperatuur wordt gedaan, zodat het kan worden gebruikt om smaken uit delicate vruchten en bloemen te extraheren zonder deze af te breken of te ‘stoven’.

tekst & fotocredit: Diageo Bar Academy

https://social.tippr.nl/infused-spirits-cocktails

Laatste artikelen

Waarom de ‘Why’ onmisbaar is in de horeca

In de dynamische wereld van de horeca staat één vraag centraal die alle anderen overstijgt: waarom doe je wat je doet? Deze 'Why' vormt...

Verhoog je marge met deze tips voor in de horeca

Als horecaondernemer kun je je marges verhogen zonder de gastbeleving te verminderen. Creativiteit en efficiëntie bij het maken van gerechten zijn hierbij essentieel. Door...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg