fbpx

Jenever woordenboek

Ach, die good old jenever slaat bijna nooit de plank mis. Maar wat is dat toch met al die benamingen die erbij komen kijken? Wij hebben een klein woordenboek voor jullie, dat het voor de beginnende jenever kenners / kenners in opleiding lekker makkelijk wordt.

1. Jonge jenever
De nieuwe mode in de naoorlogse 20e eeuw werd jonge jenever op basis van maximaal 15% (doch vaak erg weinig of geen) moutwijn, aangevuld met deze ‘nieuwe’ neutrale alcohol en distillaten- of maceraties van “botanicals”. met een minimaal alcoholpercentage van 35%.

2. Oude jenever
Oude jenever bevat een stevigere ruggengraat van (gebeide) moutwijn, verder verrijkt met neutrale alcohol en botanicals. ‘Oude’ staat voor de oude stijl van jenever maken, deze stamt uit begin 20e eeuw. Minimaal alcoholpercentage 35%.

3. Korenwijn is na moutwijnjenever het meest ambachtelijke jeneverdistillaat, met minimaal 51% moutwijn, neutrale graanalcohol, botanicals en een alcoholpercentage van minimaal 38%.

https://social.tippr.nl/jenever-woordenboek-2

Laatste artikelen

5 jaar Horecafeest: zijn jullie klaar voor de Ziggo Dome?

Bidfood Het aftellen is écht begonnen. Deze ene maandag in december, 15 december 2025, wordt onvergetelijk! Dit wordt dé jubileumeditie vol glitter, top artiesten en...

Generatie X is de stille winstmaker in jouw horecazaak

Terwijl de horeca zich blindstaart op Gen Z-trends en Instagram-waardige gerechten, zit de echte winst aan tafel bij een generatie die zelden in de...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg