fbpx

‘Kan ik de restjes meenemen?’

Wie al eens in Amerika is geweest weet hoe gewoon het daar is om je restjes, van op restaurant gaan, mee te nemen in een ‘doggy bag’.

Wij snappen dit ook volkomen! Hoe heerlijk is het om de volgende dag met de lunch nog van je quesadilla van gisteravond te kunnen genieten?!

Maar waarom zijn wij, Europeanen, dan toch te gegeneerd om hierom te vragen? Het heeft van alles te maken met geschiedenis en de stand van iemand in de bevolking. Wat over bleef ging vroeger vaak naar het huishouden en het stond voor luxe als je wat kon laten liggen.

Maar tegenwoordig is voedselverspilling toch juist je-van-het! Dus wij zeggen; laat die historische etiquette regels, ga mee het gevecht aan tegen voedselverspilling en vraag je gasten na hun avondmaal of ze de restjes mee willen nemen naar huis!

Happy Italy is bijvoorbeeld een concept wat actief hiermee omgaat. Ze hebben speciaal doosjes ontwikkeld zodat gasten eten mee naar huis kunnen nemen. Ze hebben op de doosjes ook weer hun merk vermeld zodat ze de gast de volgende dag ook weer aan Happy Italy denkt als ze de koelkast opendoen.

Wil je meer weten? Download de app om met ons mee te TIPPR’n.

https://social.tippr.nl/kan-ik-de-restjes-meenemen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg