fbpx

Koffie met een eitje

Koffie werd in de 19e eeuw geïntroduceerd in Vietnam door de Fransen. Omdat de sterke donkere koffie niet goed aansloeg binnen de Vietnamese bevolking, zochten zij een product waardoor het zoeter zou worden. Omdat melk niet in overvloed was, besloot een slimme barman in Hanoi rond 1940 ei in zijn koffie te doen. Dit bleek toch zo ontzettend goed te smaken dat hij Café Giang opende om cà phê trúng, beter bekend als egg coffee, te introduceren. Als je dus weleens typische Vietnamese koffie wil proberen, ook wel bekend als vloeibare tiramisu (klinkt als muziek in de oren, of niet?), moet je op bezoek gaan naar Vietnam of naar Manhatten. Of je zoekt stiekem op hoe je hem zelf kunt maken!

Bron: Horecatrends

https://social.tippr.nl/koffie-met-een-eitje

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg