fbpx

Koffie met een eitje

Koffie werd in de 19e eeuw geïntroduceerd in Vietnam door de Fransen. Omdat de sterke donkere koffie niet goed aansloeg binnen de Vietnamese bevolking, zochten zij een product waardoor het zoeter zou worden. Omdat melk niet in overvloed was, besloot een slimme barman in Hanoi rond 1940 ei in zijn koffie te doen. Dit bleek toch zo ontzettend goed te smaken dat hij Café Giang opende om cà phê trúng, beter bekend als egg coffee, te introduceren. Als je dus weleens typische Vietnamese koffie wil proberen, ook wel bekend als vloeibare tiramisu (klinkt als muziek in de oren, of niet?), moet je op bezoek gaan naar Vietnam of naar Manhatten. Of je zoekt stiekem op hoe je hem zelf kunt maken!

Bron: Horecatrends

https://social.tippr.nl/koffie-met-een-eitje

Laatste artikelen

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...

Trendrapport 2024 – Trend: No Waste Restaurant

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg