fbpx

Koffiecursus: Lungo, Espresso en Ristretto

1. Lungo
Dit is het doodnormale bakkie pleur. Niks meer, niks minder. Dus voor een kickstart is dit een goede keuze voor de gast. Deze kop koffie bevat de meeste cafeïne

2. Espresso
Ook wel de basis van koffie genoemd. De espresso is zoals menig mens wel weet veel kleiner dan een normale kop koffie en smaakt veel krachtiger.

3. Ristretto
Een ristretto is een geconcentreerde espresso. Bij het maken van deze koffie wordt gebruiken ze maar een beperkte hoeveelheid water, zodat de bittere smaken out of the picture zijn en de koffie een zoet-zure smaak krijgt.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/koffiecursus-lungo-espresso-en-ristretto

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg