De werelden van koffie en wijn liggen dichter bij elkaar dan je misschien zou denken. Beide werelden hebben een aantal raakvlakken. De manier waarop beide producten geteeld, geplukt of geoogst worden is vrijwel hetzelfde. Daarnaast zijn er veel overeenkomsten tussen de specifieke serveervoorschriften en de proefmethoden. Vandaar dat de gastronomen en wijnkenners van uit de hele wereld hun krachten bundelen voor de beste smaaksensaties. Het streven naar perfectie gaat tegenwoordig steeds verder. Met verschillende onderzoeken kunnen we tegenwoordig onze expertise telkens vergroten en krijgen we steeds meer inzichten in welke factoren bijdragen aan het beste kopje koffie.
Koffiesommeliers
https://social.tippr.nl/koffiesommeliers
Laatste artikelen
Negroni Sbagliato
TIPPR-team - 0
“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op...
TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn
TIPPR-team - 0
Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...
Insight
Horeca-inhaker: Een kopje Espresso Macchiato?
Hoe een kopje Espresso Macchiato je extra omzet oplevert?Afgelopen weekend stond Europa in het teken van glitter, beats en bizarre...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.