fbpx

Koken met Coquilles

Sint Jacob schelpen worden ook wel de luxe cadeautjes uit de zee genoemd. Dat is niet voor niets. Het vlees van de Sint Jacobschelp, de coquille, is namelijk ontzettend smaakvol. Maar waar komt de coquille en zijn deftige naam vandaan?
Vroeger namen veel pelgrims de schelp van de coquille mee om te bewijzen dat ze naar een bedevaartsoort in Spanje waren geweest. Galici is een plek waar veel van deze coquilles te vinden zijn. Toch vind je dezelfde schelpen ook in Schotland, Frankrijk of andere plekken op de wereld. 
De spier van de coquille is het lekkerste gedeelte. Ook zit er nog een oranje zakje in de schelp. Dit is het kuit van de schelp (het koraal). Deze kun je eventueel gebruiken om een vissaus op smaak te brengen. Het belangrijkste bij coquilles is dat de Sint Jacbosschelp goed dicht zicht wanneer je de coquille koopt. Wat tof is om te zien, is dat wanneer je coquille echt vers is, dat de je de spier van de coquille nog ziet bewegen wanneer je deze aanraakt. Je weet nu zeker dat de coquille vers genoeg is om te eten. Dit is echter niet een vereiste.
Je zult je verbazen over de structuur en de smaak van het vlees. Ontzettend zacht en mals. Het is niet voor niets een product om te eten tijdens bijzondere gelegenheden. Coquilles kun je op vele manieren bereiden. Je kunt ze rauw bereiden als ze vers zijn. Je kunt ze bakken, grillen of garen in de oven. Coquilles worden vaak in een voorgerecht verwerkt. 

Bron: Hermandeblijker.nl

https://social.tippr.nl/koken-met-coquilles

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg