fbpx

Koken met Coquilles

Sint Jacob schelpen worden ook wel de luxe cadeautjes uit de zee genoemd. Dat is niet voor niets. Het vlees van de Sint Jacobschelp, de coquille, is namelijk ontzettend smaakvol. Maar waar komt de coquille en zijn deftige naam vandaan?
Vroeger namen veel pelgrims de schelp van de coquille mee om te bewijzen dat ze naar een bedevaartsoort in Spanje waren geweest. Galici is een plek waar veel van deze coquilles te vinden zijn. Toch vind je dezelfde schelpen ook in Schotland, Frankrijk of andere plekken op de wereld. 
De spier van de coquille is het lekkerste gedeelte. Ook zit er nog een oranje zakje in de schelp. Dit is het kuit van de schelp (het koraal). Deze kun je eventueel gebruiken om een vissaus op smaak te brengen. Het belangrijkste bij coquilles is dat de Sint Jacbosschelp goed dicht zicht wanneer je de coquille koopt. Wat tof is om te zien, is dat wanneer je coquille echt vers is, dat de je de spier van de coquille nog ziet bewegen wanneer je deze aanraakt. Je weet nu zeker dat de coquille vers genoeg is om te eten. Dit is echter niet een vereiste.
Je zult je verbazen over de structuur en de smaak van het vlees. Ontzettend zacht en mals. Het is niet voor niets een product om te eten tijdens bijzondere gelegenheden. Coquilles kun je op vele manieren bereiden. Je kunt ze rauw bereiden als ze vers zijn. Je kunt ze bakken, grillen of garen in de oven. Coquilles worden vaak in een voorgerecht verwerkt. 

Bron: Hermandeblijker.nl

https://social.tippr.nl/koken-met-coquilles

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg