De herfst is weer begonnen en het is daarom tijd dat de gerechten op de kaart een najaarstwist krijgen. Wees lekker creatief en gebruik seizoensgebonden producten! Vandaag in de hoofdrol: de kastanje. Een lekker gerecht met kastanjes kan in de herfst niet uitblijven. Daarom delen wij graag dit recept: Tajine van kikkererwten met spruitjes en kastanjes.
Wat heb je nodig?
1 el zonnebloemolie
½ ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in dunne plakjes
200 g vacuüm verpakte kastanjes, gehalveerd (groentewinkel)
150 g spruitjes, gehalveerd
½ tl saffraan
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
½ rode peper, ontzaad en in reepjes
1 blik kikkererwten, gewassen
1 el olijfolie
2 stuks eekhoorntjesbrood
peper en zout (uit de molen)
1 el extra vergine olijfolie
Hoe maak je dit?
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glaziog ziet. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg daarna kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper en zout toe. Doe er 150 ml water bij en laat dit op zacht vuur onder voortdurend roeren ca 7 min koken. Voeg de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 min zacht verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakken. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddstoelen om en om bruin. Haal uit de pan, leg op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer de tajine in een kom met de plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er extra vergine olijfolie overheen.
Recept en foto: ELLE Eten