fbpx

Koken met kastanjes

De herfst is weer begonnen en het is daarom tijd dat de gerechten op de kaart een najaarstwist krijgen. Wees lekker creatief en gebruik seizoensgebonden producten! Vandaag in de hoofdrol: de kastanje. Een lekker gerecht met kastanjes kan in de herfst niet uitblijven. Daarom delen wij graag dit recept: Tajine van kikkererwten met spruitjes en kastanjes.

Wat heb je nodig?
1 el zonnebloemolie
½ ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in dunne plakjes
200 g vacuüm verpakte kastanjes, gehalveerd (groentewinkel)
150 g spruitjes, gehalveerd
½ tl saffraan
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
½ rode peper, ontzaad en in reepjes
1 blik kikkererwten, gewassen
1 el olijfolie
2 stuks eekhoorntjesbrood
peper en zout (uit de molen)
1 el extra vergine olijfolie

Hoe maak je dit?
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glaziog ziet. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg daarna kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper en zout toe. Doe er 150 ml water bij en laat dit op zacht vuur onder voortdurend roeren ca 7 min koken. Voeg de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 min zacht verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakken. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddstoelen om en om bruin. Haal uit de pan, leg op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer de tajine in een kom met de plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er extra vergine olijfolie overheen.

Recept en foto: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/koken-met-kastanjes

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg