fbpx

Kook eens wat vaker met kastanjes!

We kennen in Nederland twee soorten kastanjes, namelijk dewilde kastanjes en tamme kastanjes. Een groot verschil tussen deze twee is het feit dat de tamme kastanje eetbaar is en de wilde kastanje niet. Het eten van wilde kastanjes kan gepaard gaan met hevige klachten, waaronder buikpijn. Dit komt, doordat het menselijk lichaam de wilde kastanjes niet goed kan verteren. En dat moeten we niet hebben natuurlijk. Verder met de tamme kastanjes dan maar.

Tamme kastanjes kun je op meerdere manieren eten en bereiden. De makkelijkste manier is om de kastanjes te pellen en daarna gelijk te eten, maar je kunt tamme kastanjes ook poffen in de oven. Als je de kastanjes wilt poffen moet je met een mes een kruisje in de kastanje maken. Deze inkeping zorgt ervoor dat de kastanjes niet ontploffen, maar gaan poffen. Leg de kastanjes vervolgens op de bakplaat in voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. De kastanjes moeten ongeveer een kwartiertje in de oven. De kastanjes zullen na een tijdje openbarsten.

https://social.tippr.nl/kook-eens-wat-vaker-met-kastanjes

Laatste artikelen

Alle restaurants uit de MICHELIN Gids Nederland 2024

Hier is de volledige lijst van de drie-, twee- en éénsterrenrestaurants in Nederland, gebaseerd op de MICHELIN Gids Nederland 2024. Lid worden van de...

MICHELIN Gids Nederland 2024: 10 Nieuwe Sterren en de Groene Toekomst van Gastronomie

Tijdens de langverwachte MICHELIN Gids Ceremonie 2024, gehouden in het MECC Maastricht, werden de Nederlandse sterren bekendgemaakt. Dit jaar werden 10 nieuwe restaurants bekroond...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg