fbpx

Kook eens wat vaker met kastanjes!

We kennen in Nederland twee soorten kastanjes, namelijk dewilde kastanjes en tamme kastanjes. Een groot verschil tussen deze twee is het feit dat de tamme kastanje eetbaar is en de wilde kastanje niet. Het eten van wilde kastanjes kan gepaard gaan met hevige klachten, waaronder buikpijn. Dit komt, doordat het menselijk lichaam de wilde kastanjes niet goed kan verteren. En dat moeten we niet hebben natuurlijk. Verder met de tamme kastanjes dan maar.

Tamme kastanjes kun je op meerdere manieren eten en bereiden. De makkelijkste manier is om de kastanjes te pellen en daarna gelijk te eten, maar je kunt tamme kastanjes ook poffen in de oven. Als je de kastanjes wilt poffen moet je met een mes een kruisje in de kastanje maken. Deze inkeping zorgt ervoor dat de kastanjes niet ontploffen, maar gaan poffen. Leg de kastanjes vervolgens op de bakplaat in voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. De kastanjes moeten ongeveer een kwartiertje in de oven. De kastanjes zullen na een tijdje openbarsten.

https://social.tippr.nl/kook-eens-wat-vaker-met-kastanjes

Laatste artikelen

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg