De Koreaanse keuken zal de aankomende jaren steeds populairder gaan worden in Nederland. Het is al jaren één van de populairste gerechten in Hongkong, Singapore en Shanghai. Langzamerhand begint Nederland zich nu ook te wanen in de bibimbap rijstsalades, sushiburrito’s en kimchi.
Het leuke van de Koreaanse keuken is dat er eindeloos valt te combineren met gerechten en specerijen. In de Koreaanse keuken is de sushiburrito één van de populairste gerechten. Dit is het beste te omschrijven als een grote sushirol met rijst, met verse groenten en een vulling van zalm, tonijn, beef of tofu. De bibimbap is een typisch Koreaans gerecht en een salade van rijst, met groenten en verschillende toppings. De salades worden voornamelijk gegeten met zalm, tonijn, beef, tofu of tempura. Beide gerechten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten, wat ervoor zorgt dat koreaanse gerechten goed aansluiten bij de vegan en vegi trend in Nederland. Tot slot is er de kimchi. Kimchi zijn gefermenteerde groenten. Door het fermenteren krijgen de groenten een bijzondere fris-zure smaak. Het wordt daarom ook wel de Koreaanse zuurkool genoemd.
Korean streetfood
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.