fbpx

Less is more, niet gaan overdrijven

Uitpakken, soms kunnen we er niks aan doen en laten we ons gaan. Niet erg hoor! Alleen probeer het een beetje binnen de perken te houden. Overdrijven is ook een kunst, maar in dit geval geen goede kunst. Less is more!

Chefs van nu hebben meer kennis en een verfijndere keuken, maar ook een neiging tot ‘show-off’ en een gebrek aan diepgang. Ze willen soms te snel; dat is een risico. Hou zin in wat je doet, respecteer het product en het seizoen, en toon lef en creativiteit.

Een schuimpje hier, een bloempje daar. Het is een trend, maar helemaal niet nodig. Weglaten is de kunst. En daarbij koken jonge chefs vaak nog heel zoet. Dat heeft ook te maken met smaakontwikkeling; ervarener chefs koken met een zuurtje. Iets om op te letten als jonge chef.

Bron: Foodbrigade

https://social.tippr.nl/less-is-more-niet-gaan-overdrijven

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg