fbpx

Blog: Let’s (To) Go

Download de TIPPR-app?Het openen van de terrasdeuren laat nog even op zich wachten. Erg jammer, maar tot die tijd kan jij je wel onderscheiden in To Go. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor de komende tijd. 

In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden om je te onderscheiden met To Go middels het verkopen van ijs, het inspelen op Pasen en het borrelmoment.

IJS IJS BABY

20 maart is de lente officieel begonnen! Dat betekent dat de warme temperaturen er weer aankomen. Mooi weer gaat gepaard met stijgende vraag naar ijs. Een mooie mogelijkheid voor jou om hierop in te spelen.

Heb jij al eens nagedacht om ijs te verkopen in jouw horecazaak? Op de dessertkaart staat vaak ijs, maar denk ook eens over het aanbieden van ijs voor To Go!

IJs aanbieden voor To Go zal jouw omzet doen stijgen! Ola, Otelli en Ayce Sorbets bieden producten die jou hierbij kunnen helpen. 

Wist je dat het raketje het meest verkochte ijsje is in Nederland?

Ola heeft verschillende soorten handijs in het assortiment en helpt je graag met verkoopondersteunende materialen voor jouw horecazaak. Op het moment dat je ijs gaat aanbieden moeten er natuurlijk een aantal aanpassingen gedaan worden in jouw horecazaak.

Zo heb je een vitrine nodig die de ijsjes koud houdt. Naast deze vitrine is het belangrijk om via looproutes jouw gasten corona-proof te kunnen voorzien van ijs. Ola helpt jou graag hierbij.

Om gasten richting jouw ijsverkooppunt te krijgen is het belangrijk dit duidelijk te vermelden. Je wil natuurlijk wel laten zien dat jij dé horecazaak bent die ijs in het assortiment heeft. Als jij al vanaf buiten uitstraalt dat je ijs verkoopt, komen gasten eerder naar binnen om ijs kopen.

Door een persoonlijke ijskaart op te stellen kan je direct laten zien wat jouw aanbod is. Dit wekt interesse in jouw ijs, maar komt ook de doorloopsnelheid ten goede.

Ola heeft naast de hardlopers ook nieuwe smaken handijs waarmee jij jouw gasten kan verassen. Een voordeel van handijs is dat het voorverpakt is en dat draagt bij aan de hygiëne, wie wil dat nou niet?

Een andere mogelijkheid om ijs To Go aan te bieden is door schepijs te verkopen. Otelli helpt je graag hierbij! Zij bieden een ruim assortiment schepijs aan waarmee jij je kan onderscheiden. waarmee jij je kan onderscheiden.

Otelli raadt aan om zeker in deze periode te starten met een eigen ijsverkooppunt omdat dit namelijk de manier is om extra omzet te genereren met To Go.

Wij hebben de trending ijsmaken voor jouw ijs To Go van 2021 op een rijtje gezet. Klik op de telefoon hieronder om de smaken te bekijken.

Je onderscheidt je als je ijs aanbiedt, maar wil je helemaal uitpakken met To Go ijs voor volwassenen? Kies dan voor Ayce Sorbets. Ayce Sorbets biedt sorbetijs met alcohol in cocktailsmaken aan.

Zo kan je de cocktailtrend doorzetten in het aanbieden van ijs. Er zijn 3 smaken; Pina Colada, Pornstar Martini & Strawberry Daiquiri. Omdat deze direct in een To Go verpakking zitten, zijn dit heerlijke cocktails die ook mogelijk zijn als To Go ijs! 

Hoe maak je van jouw ijs verkooppunt een succes?
 • Het aanbod

Het is belangrijk dat de vitrine vol ligt met het assortiment wat je op de kaart hebt staan. Zorg hierbij voor een gevarieerd aanbod zodat je kan voorzien in de wensen en behoeftes van de gasten. 

Door een overzichtelijke ijskaart te maken of door kaartjes in het schepijs te plaatsen die de smaak omschrijven, kan jij duidelijk je aanbod laten zien.

Hierbij kan je ook de allergenen toevoegen en zo kan de gast direct zien of het ijs bijvoorbeeld lactose bevat. Dit zal voor jou efficiënter werken en is zeker in de huidige periode erg belangrijk. 

 • Uitstraling

Het is belangrijk dat het ijs aantrekkelijk gepresenteerd is. Als het ijs in een vitrine ligt betekent dit dat de vitrine goed op voorraad is.

Als je gebruik maakt van schepijs kan je het ijs mooi gepresenteerd eruit laten zien door van achter naar voren het ijs eruit te scheppen. Zorg er daarnaast voor dat bijna lege bakken verplaatst worden in een gevulde bak.

 • Hygiëne

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Het is belangrijk dat je de vitrine schoonhoudt. Regelmatig de bakken vervangen en de vitrine schoonmaken is essentieel voor een succesvolle verkoop.

Vergeet de buitenkant van de vitrine niet tijdens het schoonmaken. Spoel ook de ijsschep na elke schepbeurt goed af in schoon water. Een schone vitrine zorgt ervoor dat gasten zien dat er hygiënisch gewerkt wordt.

Nog meer schepijs TIPPS? Klik hier!

EGGStra omzet met Pasen! 

Pasen komt eraan! Een feestelijk weekend waar jij met je horecazaak goed op in kan spelen! Het is belangrijk dat je met speciale dagen iets extra’s doet voor jouw gasten.

In ons Valentijnsblog hebben we je meegenomen in het genereren van omzet op Valentijnsdag. Dit kan natuurlijk ook met Pasen!   

Met Pasen heb je een goede gelegenheid om speciale To Go boxen samen te stellen. To Go Paasboxen als het ware. Het is feest met Pasen dus maak er ook een feest van voor jouw gasten! 

Bij Pasen heb je opties om je te focussen op ontbijt, brunch, lunch, borrel en diner. Ook is het een leuk alternatief om, als jouw assortiment het toelaat, een Paas High Tea voor take out samen te stellen!

De kleur van Pasen is natuurlijk geel! Het is leuk om hier goed gebruik van te maken bij het opstellen van jouw boxen. Door een mooie combinatie te maken van producten die geel van kleur zijn, kan je jouw boxen eruit laten springen.

Voorbeelden van producten voor in de paasbox
 • Versgeperste jus of mimosa’s 
 • Gekookte eitjes of scrambled eggs. Dit kan je variëren met zalm en spek
 • Croissants
 • Mooie kazen 
 • Zoetigheden: gele macarons, taartjes en een paasbrood.

Naast al de bovenstaande lekkernijen is ook chocolade onmisbaar met Pasen. De paaseitjes liggen namelijk al lange tijd in de schappen.

Je kan net als bij Valentijnsdag segmentatie aanbrengen in de boxen. Denk hierbij aan boxen die verschillen in hoeveelheid en luxe. 

Voorbeelden voor segmentatie in de lunch/brunch paasbox:
 • De paasbox 
 • De luxury paasbox 
 • De dream paasbox

Zo breng je segmentatie aan in jouw boxen. Mensen zullen vaak voor de box kiezen die in het midden ligt qua prijs. 

Het witte goud met Pasen, asperges

Net zoals Pasen passen asperges ook perfect bij de lente. Neem daarom asperges mee in jouw paasmenu voor het diner. Op deze manier speel je mooi in op het lente gevoel!

Laatst schreven wij over de start van het aspergeseizoen. Het seizoen van het witte goud, de witte asperges, is van start gegaan. Klik hier voor lekkere gerechten met asperges die een mooie toevoeging kunnen zijn aan jouw paasmenu.

Sharing is caring 

Of de horeca nou open is of niet, mensen willen borrelen! Thuis willen mensen genieten van shared dining met hun huisgenoten.

Borrelen is een moment van samenzijn en gezelligheid. Dit moment brengt de mensen tot elkaar en dat is in deze periode juist zo belangrijk! Hier wil jij natuurlijk onderdeel vanuit maken met jouw horecazaak. 

Borrelen is dus een hit. Maar hoe speel je hierop in met To Go?

Je kan zelf mooie borrelplanken samenstellen en verkopen! Het is belangrijk deze borrelplanken To Go proof in te pakken. De gast zet het thuis uit en kan direct beginnen met het borrelmoment. Zo maak je het de gasten zo gemakkelijk mogelijk. Zij hoeven het thuis alleen nog maar gezellig te maken! 

Een borrelplank kan je samenstellen door kleinere porties te maken. Je hebt veel lekkere gerechten op het menu staan maar maak deze kleiner.

Kleine hapjes zijn namelijk perfect voor shared dining. Zo kunnen de gasten meer variëren in de producten en kunnen ze verschillende hapjes meenemen naar huis. 

Normaal gesproken bestellen de gasten meerdere hapjes om te delen aan de tafels van jouw horecazaak. Nu alleen To Go mogelijk is, nemen ze de hapjes mee en creëren ze thuis het ultieme borrelmoment.

Echt Hollands bittergarnituur met bitterballen, kaasstengels en kleine loempia’s zijn altijd een succes. Denk ook eens na over garnalenkroketjes, nacho’s met én zonder gehakt, calamaris, kipkluifjes, spareribs, goede kazen, ham en/of oesters. Laat je creatie de vrije loop.

Nacho’s passen perfect op het borrelmenu. Het is de uitgelezen snack voor shared dining. Dit kan je To Go meegeven door alles al klaar te zetten, zodat de gast het alleen nog in de oven hoeft te zetten om de kaas te gratineren Denk na over een vlees en vegetarische variant.

Vergeet de gezonde gasten niet! Bied voor deze gasten een mooie crudité aan. Dit is een borrelplank met verschillende groenten en dipjes. Dit is ook perfect voor een vegetarisch en mogelijk veganistisch borrelmoment! 

Groentenfriet, brood met hummus, tapenade en aïoli en de Bieterbal (veganistisch alternatief voor een bitterbal) kunnen mooie aanvullingen zijn op jouw borrelmenu voor de vegetarische én veganistische gasten. 

Creëer dus prachtige borrelplateaus. Hierin kan je variëren met vegetarische/veganistische snacks. Zo sluit je geen enkele doelgroep uit en maak je het borrelmoment voor elke gast toegankelijk! 

Welke drankjes passen in het borrelmoment?

Bij borrelen wordt vaak een alcoholisch drankje genuttigd, maar nu zijn de consumenten ook steeds opzoek naar iets onderscheidends wat ze thuis niet hebben. Zij zijn daarom ook steeds vaker opzoek naar speciale drankjes.

 • Speciale bieren. 

Speciale bieren voor een speciaal borrelmoment klinkt als een match! De vraag naar speciaalbieren stijgt. Hiervoor kan je kiezen uit één van de vele biertjes van lokale brouwerijen.

Een voorbeeld van een lokale brouwerij die zeker niet kan ontbreken is Uiltje Brewing Company. Een biertje met een verhaal dat zeker een lach op je gezicht brengt.

Ook een mooie mogelijkheid zijn de biertjes uit het buitenland om zo het vakantiegevoel mee te geven. Een voorbeeld hiervan is de Birra Moretti

 • Hard Seltzers

Hard Seltzers zijn trending. Dit komt omdat het drankje lager in alcoholpercentage en calorieën ligt dan cocktails bijvoorbeeld. Hard Seltzers komen in blik of in een glazen flesje.

Het ene na het andere merk Hard Seltzer schiet uit de grond. Welke merken zijn er nu allemaal? Wij zetten er een paar op een rijtje!

Hard Seltzers in blik:

Hard Seltzers in glazen flesje:

We hebben je meerdere TIPPS gegeven om van de lente een mooie To Go periode te maken. Ben je benieuwd naar algemene TIPPS voor meer omzet To Go? Klik hier!

Het wachtmoment verzachten

Loetje speelt goed in op het borrelmoment met To Go! Zij hebben van de vestiging in Ouderkerk aan de Amstel tijdelijk een Drive-In gemaakt waar de gerechten afgehaald kunnen worden.

Terwijl je wacht in de auto komt het personeel je een gratis bitterbal brengen. Hierdoor creëer je zelfs van het wachtmoment een gezellig moment.

Dit is goede manier om in te spelen op het wachtmoment. De gratis bitterbal doet veel ten goede aan de beleving voor de gast. Kijk eens of jij hier een voorbeeld aan kan nemen met jouw restaurant. Geef ze geen bitterbal maar een Bieterbal!

Moeten jouw gasten even wachten op de bestelling? Bied ze dan wat lekkers aan. Dit vinden mensen leuk en vertellen dit vaak door, wat weer goede reclame is voor jou!

Maak er een succes van, hou vol en hou ons in gaten. Tegen de tijd dat de terrasdeuren open mogen, delen we meerdere TIPPS voor jouw terras.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...

Geld verdienen met je laadpaal in de horeca?

Orange Charging Steeds meer ondernemers kiezen bewust voor het laten plaatsen van laadpalen. Door de vele voordelen die het ze biedt is het een makkelijke...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
  0
  Winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leeg