fbpx

Throwback BBB 2022 – no waste plein

Van 10 tot 12 oktober vond de BBB Maastricht plaats en bouwde TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens beurzen komt TIPPR tot leven en delen we praktische tips en vind je innovatieve oplossingen die de horeca kunnen helpen op het gebied van duurzaamheid en waste-control. Als TIPPR nodigen we jou dan ook graat uit om onze throwback video te bekijken voor een terugblik.

Download gratis kaarten via de TIPPR app110 m2 no waste

De TIPPR stand zal dit jaar in het teken staan van no waste . Met dit thema zetten we de spotlight op het besparen van tijd en kosten om voedselverspilling tegen te gaan.

Daarnaast hebben we speciale aandacht voor de horeca-TOPPR’s; collega’s, leveranciers, producenten en zelfs concurrenten die het volgens jou verdienen een keer in het zonnetje gezet te worden.

Onze TIPPR. GIF- en fotocamera zorgt ervoor dat we aan het einde van de BBB een digitale collage vol met TOPPR’s hebben verzameld.

Ben of ken jij een TOPPR?. Kom dan zeker langs tijdens de BBB en ontmoet, ontdek, inspireer en geniet samen met je TOPPR op de TIPPR stand. Dan maken we er samen echt een feestje van!

Het no waste thema gaat iedereen aan maar hoe kan je het beste mee omgaan? Midden op de beursvloer hebben we daarom een no waste plein gebouwd waar je altijd geïnspireerd zal worden. Als je binnen bent vind je TIPPR na 50 meter aan de linkerkant:

no waste partners

Elke no waste partner die aanwezig is denkt tijdens je bezoek aan de BBB mee over no waste. Dit kan zijn om voedselverspilling tegen te gaan, de kosten te verlagen of om tijd te besparen:

 • Amuse: Deze no waste partner helpt de horeca tijd te besparen in de guest journey. Van het zoeken & vindbaar zijn tot een efficiënte servicebeleving met de juiste aftersales. 
 • J.J. Darboven: Verantwoordelijk is één van de belangrijkste uitgangspunten van J.J. Darboven door duurzaam te handelen. Als familiebedrijf staan ze voor kwaliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid.
 • The Good Wines: Deze 100% biologische & vegan wijn is meer dan alleen lekker. The Good Wine wil samen impact maken door met elk verkochte fles wijn 750 liter schoon drinkwater te leveren aan communities in Afrika.
 • Dorst Cocktails: Cocktails on tap voor de perfect serve, steeds opnieuw. De cocktails worden zorgvuldig gemixt in het atelier van Dorst. Hierdoor tap je in de horeca dus glas na glas dezelfde kwaliteit en bespaar je een hoop tijd.
 • Alto shaam: Bereiden met Alto Shaam apparatuur is 2 x sneller en 4 x efficiënter. Bespaar op energie, personele inzet en inkoop door hun efficiënte apparatuur. Daarnaast zijn de apparaten multi-inzetbaar en voorkom je daarmee waste.
 • Hydro Sano – Ecotapwater: Een duurzaam alternatief voor mineraalwater in flessen. Het is ideaal voor als je wil bijdragen aan een gezonder milieu én een gezonde omzet. Daarnaast steun je hiermee direct een goed doel. 
 • Zijerveld: Tijdens de BBB presenteert Zijerveld De Rotterdamsche Oude. Deze kaas heeft alle tijd gekregen om te rijpen om de heerlijke smaken en aroma’s maximaal tot ontwikkeling te laten komen.
 • Meatless Farm: De behoefte naar vegetarische en plantaardig is hoger dan ooit. Het plantaardige assortiment van Meatless Farm ziet eruit als vlees, bakt als vlees en smaakt als vlees maar het is veel beter, voor je gasten én de planeet.
 • Wholy greens: Groenten eten was nog nooit zo leuk met de pasta van Wholy Greens die voor 50% gemaakt is van (rest)groenten, rijk is aan vitamines, eiwitten en vezels. Duurzaam en heerlijk! 
 • QIOX: Het personeelstekort kan niet opgelost worden maar de digitale zelfservice assistent(e) van QIOX helpen de horeca wel om efficiënter te werken.

TIPPR neemt je tijdens deze drie dagen mee in de wereld van no waste. Naast het voorkomen van voedselverspilling delen we ook tips hoe je tijd en geld kan besparen.

Chef met pannen

Bewustzijn creëren over de impact van waste. TIPPR maakt de verborgen voedselverspilling in de horecaketen inzichtelijk en beschikbaar voor de horeca.

Tijd besparen door inspiratie te delen en data te verzamelen. TIPPR maakt naast tips en innovaties nu ook de waste deals inzichtelijk. Op één plek direct inzichtelijk wat er bespaard kan worden.

Kosten besparen door tips te delen en waste aan te bieden. TIPPR biedt de mogelijkheid om producten tegen outletprijzen op te kopen. De horeca kan hierdoor kosten besparen en voedselverspilling tegengaan.

VISIe van TIPPR op Beurzen: ontmoeten, ontdekken, inspireren & genieten

BBB 2021

TIPPR no waste feest – BBB after

TIPPR bouwt het no waste plein voor en door de horeca. Tijdens de beurs draait de DJ van THE LOFT op het no waste plein voor de horeca. Als de BBB dichtgaat, gaat het TIPPR no waste feest verder in de THE LOFT.

In een tijd waar we te maken hebben met personeel te kort is THE LOFT een mooi voorbeeld van no waste en daarom de verbinding met het no waste plein. Systeem horeca of ook wel selfservice heeft THE LOFT weten te integreren in de horeca en zeker ook inspirerend om te beleven.

Wil jij hier meer over weten en bij deze after party zijn? Kom naar het TIPPR no waste plein en ontvang je ticket dan ben je verzekerd van deze afterparty.

 • Maandag10-okt vanaf 18:00
 • HE LOFT  – Ezelmarkt 15

Impressie van de TIPPR stand 2021

TIPPR’s visie op beurzen

Bij TIPPR geloven we in de kracht van een beurs. Hoewel we zelf natuurlijk digitaal georiënteerd zijn, weten we dat niets in de wereld van horeca zo belangrijk is als het proeven, voelen, ruiken en ervaren van innovaties.

De beurs zien wij dan ook als dé gelegenheid om jezelf en anderen te laten inspireren en verrassen en dat doen we dan ook op de BBB & de Horecava.

Het doel van de beurs is voor ons daarom ook niet het kopen en verkopen van nieuwe producten, maar juist het ontmoeten van mensen, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, het inspireren van jouw creatieve horecabrein en natuurlijk het genieten van een fantastische dag. 

Horeca TOPPR’s van de BBB Maastricht

Tijdens beurzen hebben speciale aandacht voor de horeca-toppers. Dat zijn alle medewerkers die elke dag voor de gasten in de horeca klaar staan. Vele zijn tijden de beurs in het zonnetje gezet hieronder een beknopte selectie van onze TOPPR’s.

Horeca is mensen-mensen wereld met deze TOPPR’s

365 dagen horecabeurs?Ontmoeten

Horeca is mensen-mensen wereld, en zowel nieuwe als bestaande relaties kun je in kort tijdsbestek goed opbouwen en versterken op een beurs.

Spreek met je huidige leveranciers over wat je nog mist en zie wat ze nog meer voor je kunnen betekenen, of spreek juist eens met nieuwe spelers op de markt en ontdek wat ze te bieden hebben.

Ervaar kennis uit andere vakgebieden of praat gewoon lekker bij met een oude collega onder het genot van een biertje of een Gin Tonic op het TIPPR.plein. Wie je ook spreekt, je kunt er zeker van zijn dat je ontmoetingen waarde toevoegen aan jou en je horecazaak.

Ontdekken

Met een dynamisch vakgebied als de horeca zijn er jaarlijks duizend-en-een nieuwe ontwikkelingen die een impact kunnen hebben op jouw zaak.

Of we het nu hebben over nieuwe voedingstrends, nieuwe mogelijkheden in bereidingen en apparaten of over nieuwe technologische hoogstandjes die de operatie van je bedrijf kunnen vergemakkelijken, we weten allemaal dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom is juist het ervaren van dit soort nieuwe producten cruciaal om te zien of het nou wel (of juist niet) iets voor jouw zaak is!

Laat je van tevoren inspireren via TIPPR en breng een bezoekje aan de leveranciers en producenten van de producten die jou hebben getriggerd. Zo zie je direct welke producten nou echt aansluiten op jouw horecazaak.

Na afloop van de beurs kan je aan de slag met het upgraden en oplossen van de punten die voor jou van belang zijn. Zodat jij je gasten elke keer weer opnieuw kan verleiden om langs te komen.

Inspireren

Naast het vinden van concrete oplossingen voor jouw zaak, is de beurs ook het moment om inspiratie in de bredere zin op te doen. Wat doen anderen in jouw vakgebied? Of beter nog, wat doen anderen die in een hele andere tak van sport zitten?

Ervaar die nieuwe trends en spot ontwikkelingen in deelmarkten die wellicht voor jou ook wel heel relevant zouden kunnen zijn. Juist door even buiten de comfort zone van je eigen markt te treden komen compleet nieuwe, wilde en verrassende ideeën naar boven die jou onderscheidend maken van de rest.

Genieten

Het aller belangrijkst van de horeca beurs is dat het ook gewoon een geweldige dag moet worden. Een “Professioneel Festival” noemen wij dat.

De beurs is het moment voor jou als horeca professional om zelf de gastvrijheid te ervaren die je elke dag voor je gasten creëert.

Een Horeca beurs = EEN Professioneel Festival

Laat je verwennen en voel, proef en ruik wat de markt je te bieden heeft. Voel je even echt de gast, dat is ook nog eens de enige manier waarop je nieuwe producten in de goede mindset kunt ervaren (dus het is ook nog eens leuk om je te laten verwennen!). 

365 dagen horecabeurs?Waarom zijn beurzen belangrijk voor de horeca?

De visie vanuit de BBB Maastricht is dat wij een verantwoordelijkheid voelen om horecaondernemers in contact te brengen met innovaties, leveranciers en producten, maar ook om kennis in de markt te delen.

De BBB is een beurs die echt gericht is op de horecaondernemer en -medewerker. Hoewel digitalisering langzaamaan meer wordt, is de behoefte aan fysiek ervaren en ontmoeten nog zeer sterk aanwezig bij deze doelgroep.

De gastvrije sfeer van de BBB, die voortkomt uit ons Bourgondische DNA, zorgt voor uniek persoonlijk contact tussen bezoekers en standhouders waardoor men echt de tijd heeft elkaar te inspireren en te helpen. 

Naast deze kans tot ontmoeten en ervaren, zien wij de beurs ook als een uitgelezen kans om je personeel te enthousiasmeren en op te leiden middels de lezingen, workshops en wedstrijden die tijdens de BBB georganiseerd zijn.

Juist in deze tijd waarin personeel zeer schaars is, zijn dit soort activiteiten belangrijk om kwalitatief personeel te behouden en gemotiveerd te houden. 

Omdat wij mensen vanuit de gehele branche aantrekken, is de BBB juist ook een kans om nieuwe mensen te vinden.

Kan je TIPPR niet vinden op de BBB? Volg dan de confetti!

Openingstijden BBB Maastricht

 • Maandag 10 oktober: 11:00 – 18:00
 • Dinsdag 11 oktober: 11:00 – 18:00
 • Woensdag 12 oktober: 11:00 – 17:00

Bereikbaarheid BBB Maastricht

 • MECC Maastricht
 • Forum 100 
 • 6229 GV Maastricht
 • Navigatie: MECC Maastricht P4 – Gaetano Martinolaan 

BUS: Gemiddeld iedere vijf minuten pendelt de stadsbus van Maastricht tussen het centrum, Maastricht Centraal Station en MECC Maastricht. De halte bij het MECC (halte Forum) ligt direct voor de ingang.

Vanaf CS Maastricht:

 • Arriva Bus 1 richting Aachen centrum vanaf perron H
 • Arriva Bus 1 richting Heugum via MUMC vanaf perron A
 • Arriva Bus 57 richting Gulpen via Epen vanaf perron G
 • Arriva Qliner 350 richting Gulpen via Epen vanaf perron G

TREIN: MECC Maastricht is gelegen op 5 minuten loopafstand van station Maastricht Randwyck.

365 dagen horecabeurs?Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Waarom is Patisserie Onmisbaar in de Horeca

In de horeca is het vieren van een memorabele momenten net zo belangrijk als het serveren van heerlijke gerechten. Patisserie speelt hierbij een cruciale...

Transformeer Je Restaurant met No-Waste Praktijken!

In de moderne samenleving zien we een groeiende beweging naar het minimaliseren van voedselverspilling. Deze beweging wordt niet alleen omarmd door innovatieve startups en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
  0
  Winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leeg