fbpx

Omega-3 en Omega-6 vetzuren binnenkrijgen zonder vis

Omega-3 en Omega-6 vetzuren zijn essentiële vetzuren wat inhoudt dat we deze vetzuren niet zelf kunnen aanmaken. We moeten deze dus binnen krijgen via het voedsel dat we eten. Omega-3 is onder andere belangrijk  voor de vorming van celmembranen en het synthetiseren van hormonen. Vis bevat inderdaad Omega-3. Maar ook deze vis is niet in staat om deze vetzuren zelf aan te maken. De vis krijgt zijn omega-3 door het eten van planten, namelijk algen. En ook wij, mensen, kunnen voor al de nodige omega-3 vetzuren terecht bij planten. Spinazie, boerenkool, algen, walnoten, lijnzaad en chiazaad zijn bronnen van omega-3. Dit zijn bronnen bomvol nutriënten en zonder enige narigheid als cholesterol of kwik.

Bron: Voedingscentrum

https://social.tippr.nl/omega-3-en-omega-6-vetzuren-binnenkrijgen-zonder-vis

Laatste artikelen

Eiwitten in de Horeca: Meer dan een Hype

In een tijd waarin gezondheid, bewust eten en fitness steeds belangrijker worden voor consumenten, spelen eiwitten een hoofdrol in de menukaarten van de moderne...

Extra Marge en meer Gasten? Exclusieve Gerechten in de Horeca

Exclusieve gerechten zoals Japan's 'White Night' ijs van € 7.285In de horeca kunnen exclusieve gerechten een restaurant onderscheiden van de concurrentie, een unieke ervaring...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg