fbpx

Omega-3 en Omega-6 vetzuren binnenkrijgen zonder vis

Omega-3 en Omega-6 vetzuren zijn essentiële vetzuren wat inhoudt dat we deze vetzuren niet zelf kunnen aanmaken. We moeten deze dus binnen krijgen via het voedsel dat we eten. Omega-3 is onder andere belangrijk  voor de vorming van celmembranen en het synthetiseren van hormonen. Vis bevat inderdaad Omega-3. Maar ook deze vis is niet in staat om deze vetzuren zelf aan te maken. De vis krijgt zijn omega-3 door het eten van planten, namelijk algen. En ook wij, mensen, kunnen voor al de nodige omega-3 vetzuren terecht bij planten. Spinazie, boerenkool, algen, walnoten, lijnzaad en chiazaad zijn bronnen van omega-3. Dit zijn bronnen bomvol nutriënten en zonder enige narigheid als cholesterol of kwik.

Bron: Voedingscentrum

https://social.tippr.nl/omega-3-en-omega-6-vetzuren-binnenkrijgen-zonder-vis

Laatste artikelen

No Waste TOPPR trui

Cheffix Samenwerking Cheffix en TipprWij zijn Cheffix! Onze passie ligt in het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige kokskleding. Met 25 jaar ervaring in de textiel, dankzij...

‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten!

BBB Maastricht BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 7 t/m 9 oktober 2024.Bezoekers kunnen zich verheugen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg