fbpx

Pici: pasta zonder pastamachine

Pici, zo heet de pasta die je zonder machine maakt. Het is een pastasoort van dikke, lange slierten. Hoe je ‘m maakt? Met je handen, door te rollen. Het deeg voor de pasta is hetzelfde als die voor ieder ander. Alleen de eieren moet je uit het recept weglaten.
Het deeg voor de pasta mix je met een mixer, of met de hand in een kom of op het aanrecht. Het mixen doe je tot het deeg glad en elastisch is. Daarna wikkel je het in vershoudfolie, om het gedurende een uur te  laten rusten.  
Na dit uur kneed je het deeg tot een rechthoek. Hier snij je een dunne plak vanaf. En dan kan het echte werk beginnen: rollen. Van binnen naar buiten, tot je slierten ongeveer zo dik en lang zijn als een potlood. Leg de pastaslierten die klaar zijn op een met bloem bedekt aanrecht, om plakken te voorkomen. Ook kun je bloem gebruiken wanneer de pasta al aan het aanrecht blijft plakken tijdens het rollen.

https://social.tippr.nl/pici-pasta-zonder-pastamachine

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg