fbpx

Pici: pasta zonder pastamachine

Pici, zo heet de pasta die je zonder machine maakt. Het is een pastasoort van dikke, lange slierten. Hoe je ‘m maakt? Met je handen, door te rollen. Het deeg voor de pasta is hetzelfde als die voor ieder ander. Alleen de eieren moet je uit het recept weglaten.
Het deeg voor de pasta mix je met een mixer, of met de hand in een kom of op het aanrecht. Het mixen doe je tot het deeg glad en elastisch is. Daarna wikkel je het in vershoudfolie, om het gedurende een uur te  laten rusten.  
Na dit uur kneed je het deeg tot een rechthoek. Hier snij je een dunne plak vanaf. En dan kan het echte werk beginnen: rollen. Van binnen naar buiten, tot je slierten ongeveer zo dik en lang zijn als een potlood. Leg de pastaslierten die klaar zijn op een met bloem bedekt aanrecht, om plakken te voorkomen. Ook kun je bloem gebruiken wanneer de pasta al aan het aanrecht blijft plakken tijdens het rollen.

https://social.tippr.nl/pici-pasta-zonder-pastamachine

Laatste artikelen

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg