De Vietnamese Pitaya, beter bekend als de dragon fruit, is bezig aan een opmars en heeft dat grotendeels te danken aan de opvallende kleur en de smaak. Wie de pitaya bevroren pureert wordt beloond met een prachtig roze fruitpuree: bijna neon roze gekleurd als je alleen de schil gebruikt (minus de leerachtige buitenkant) en iets zachter van kleur als je ook de binnenkant meeneemt.
Nodig:
• 1 grote pitaya, in stukjes (bevroren)*
• ½ banaan, in plakjes (bevroren)
• klein handje mangoblokjes (bevroren)
• scheut amandel- of kokosmelk
• toppings naar keuze
• extra: sterke keukenmachine of evt. blender.
Bereiding:
Doe het bevroren fruit in de kom van een keukenmachine en voeg de melk naar keuze toe. Pureer tot een glad, romig mengsel met de textuur van sorbetijs. Als je keukenmachine niet sterk genoeg is, laat je het fruit evt. eerst iets ontdooien.
Doe de bevroren fruitpuree in een kom en bestrooi met toppings naar keuze.
Recept: thealldaykitchen.nl