Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Eigenlijk iedereen wel. Goede reden dus, dat een pannenkoek zeker op je ontbijt/lunch menu thuishoort. Maar om in te gaan op de behoefte van de gasten anno 2018 kom je met een traditionele pannenkoek met meel, eieren, melk en suiker niet meer weg (hoe lekker die ook is). Vandaar dat je tegenwoordig steeds meer varianten ziet op de pannekoek. Lola quinoa komt met de quinoa-banaan pannenkoek. Glutenvrij! Dat is sowieso al een goede reden om de pannenkoeken eens uit te proberen. Hieronder het recept.
Ingrediënten
• 50 gram gekookte quinoa
• 1 rijpe banaan
• 1 ei
• Een handje rozijnen
• Een klontje boter
• 1 theelepel kaneel
• 1 eetlepel honing
• Extra toppings naar keuze zoals nootjes, vers fruit of gedroogd fruit
Bereiding
1. Prak een banaan in een bakje tot een glad mengsel.
2. Meng de banaan, gekookte quinoa, het ei en de rozijnen tot een mooi beslag.
3. Smelt een klontje boter in de pan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
4. Garneer met kaneel en honing of andere toppings die je lekker vindt!