Quinoa cake
Tegenwoordig kom je niet meer weg met een simpel appelgebak. Een leuke manier om mensen te verrassen is door een quinoa cake te maken. Naast dat het er heel lekker uit ziet, is het ook nog eens erg gezond. Zo bevat Quinoa extra vitamines, antioxidanten, veel eiwitten en mineralen.
Verras jezelf en andere met deze heerlijke cake! Hieronder hebben we een recept geplaatst hoe wij hem het lekkerste vinden, maar je kan natuurlijk altijd je eigen twist eraan geven.
Benodigdheden: 480 gram Quinoa, 80 ml melk, 4 eieren, 1 theelepel vanille extract, 120 gram boter, 60 ml kokosolie, 240 gram suiker, 240 gram cacoapoeder, 350 gram bakpoeder, 120 gram baking soda en een snufje zout.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed vervolgens twee ronde taartvormen. Kook ook alvast de quinoa en laat deze koelen.
2. Meng de cacoapoeder, suiker, bakpoeder, baking soda en het zout in een grote kom.
3. Mix in een blender de quinoa, melk, eieren, vanille extract, (gesmolten) boter en kokosolie tot een glad beslag.
4. Giet vervolgens de blendermix in de grote kom met de poedermix en meng tot een glad beslag.
5. Verdeel het beslag en bak 30 minuten.
6. Geniet van je zelfgemaakt quinoacake!