Het is een eindeloze discussie: roken in de horeca. Inmiddels mag je in de cafés niet meer roken en zijn er een hoop mensen opgelucht en teleurgesteld. Roken in de horeca werd door veel mensen als onprettig ervaren, vandaar dat de rokers nu het terras op moeten: weer of geen weer. Helaas is de discussie nog niet gaan liggen, maar neemt nu het terras een dominante plek in de discussie aan.
Er zijn inmiddels al een aantal rookvrije terrassen in Nederland en het lijkt erop, dat dit aantal flink gaat groeien. Horecazaken willen de niet-rokers niet verliezen en kiezen daarom voor een rookvrij terras.
Zit jij nog in de twijfelmodus en weet je nog niet hoe jij dit aan moet pakken? Hier zijn een paar tips :
TIPP 1:
Koop je rookvrije terras aan de Rookvrije Generatie, omdat de Rookvrije Generatie een heel duidelijk verhaal is. Benoem hierbij de voorbeeldfunctie die volwassenen voor kinderen hebben. Zien roken doet roken. Dat is heel versterkend in de uitleg naar de gasten.
TIPP 2:
Doe het in etappes. Bouw het langzaam verder uit als je ziet dat het geaccepteerd wordt. Plaats bijvoorbeeld in het begin geen asbakken neer en creëer bijvoorbeeld een rookvrij gedeelte op het terras. Zo komen er al minder mensen in de verleiding.
TIPP 3: Weet dat het geen beperking is, maar dat het zeker ook positieve dingen oplevert! En probeer je niks aan te trekken van eventueel negatieve opmerkingen. Het is jouw keuze!
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!