De TOPPR van de maand oktober werkt bij Café-Restaurant De Vrijheid. Serveerster Sabrina Schilder zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij dit gezelligste café van Volendam. Iedere werkdag zet ze zich voor honderd procent in voor de gasten en haar collega’s.
TOPPR van de maand: Sabrina Schilder
- Hoe zorgt Sabrina ervoor dat de gasten zich thuis voelen bij Café-Restaurant De Vrijheid?
- Waar komt haar passie voor de horeca vandaan?
- Wat voor TIP heeft Sabrina voor mensen die in de horeca werken?
Sabrina Schilder is Dé TOPPR van Oktober
Hoe zorgt Sabrina ervoor dat de gasten zich thuis voelen bij Café-Restaurant De Vrijheid?
Aan de idyllische haven van Volendam serveert Sabrina met passie eten en drinken aan zowel trouwe stamgasten, enthousiaste toeristen en lokale dagjesmensen. Ze heeft een scherp gevoel voor de behoeften van haar gasten en luistert graag naar hun verhalen.
“De bijzondere verhalen die gasten delen zijn het grootste cadeau!”
Sabrina Schilder
Tegelijkertijd begrijpt Sabrina dat het tonen van oprechte interesse in haar gasten van onschatbare waarde is. “Wanneer gasten merken dat je echt naar ze luistert, voelen ze zich gewaardeerd, wat bijdraagt aan een aangename ervaring.” Verder benadrukt Sabrina dat de bijzondere verhalen die gasten met haar delen, voor haar het grootste cadeau vormen.
Naast haar rol als gastvrouw, is Sabrina ook een toegewijde mentor voor haar collega’s. Ze geeft nieuw personeel de ruimte om te leren en fouten te maken. En als er onverhoopt iets niet helemaal vlekkeloos verloopt aan een tafel, weet Sabrina dit op een tactvolle wijze recht te zetten.
Verder maakt Sabrina video’s voor haar collega’s waarin zij uitlegt hoe je bijvoorbeeld een heerlijke glühwein maakt. In de toekomst wil ze meer van dit soort instructievideo’s gaan maken.
Waar komt haar passie voor de horeca vandaan?
Toen Sabrina nog een tiener was, brachten haar ouders haar mee naar een charmant boetiekhotel in Wenen. De intieme sfeer en de warme gastvrijheid van het hotel maakten een onuitwisbare indruk op haar.
De vriendelijke medewerkers, de smaakvol ingerichte ruimtes en de vrolijke gasten zorgden voor een betoverende ervaring. Op dat moment wist Sabrina dat ze later in zo’n gastvrije omgeving wilde werken, en misschien zelfs haar eigen hotel, restaurant of bed & breakfast wilde runnen.
Vervolgens kreeg Sabrina tijdens haar opleiding een baanvoorstel, zowel in Amsterdam als in Volendam. Als een geboren en getogen Volendammer, koos zij voor de plek waar ze zich het meeste thuis voelt.
Wat voor TIP heeft Sabrina voor mensen die in de horeca werken?
Sabrina adviseert om de negatieve opmerkingen van onvriendelijke gasten niet persoonlijk op te vatten. Volendam ontvangt het hele jaar door toeristen van over de hele wereld, elk met hun eigen achtergrond en benadering van het personeel.
“Sommige gasten zijn niet altijd even respectvol of geduldig,” merkt Sabrina op. “Soms willen gasten snel doorgaan naar de volgende toeristische attractie en hebben ze weinig geduld als het op hun maaltijd aankomt. De sleutel is om zelf kalm te blijven en vriendelijk te blijven, zelfs in zulke situaties.”
Dankzij haar stages heeft ze waardevolle lessen geleerd over het omgaan met uitdagende gasten. “Boos worden heeft geen zin; door vriendelijk te blijven, behoud je een positieve sfeer en maak je het werk plezierig, zowel voor jezelf als voor je collega’s.”
Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.
Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden
Als TIPPR willen we Sabrina feliciteren dat zij de TOPPR van oktober is. Er zullen er in 2023 nog 2 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.
Ook een TOPPR nomineren?
Missie
Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.
Visie
Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.
Doelstelling
Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
TOPPR partners
Tekst credits: Esther Derks
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.
Nu je hier toch bent ...
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!