fbpx

Seizoensgroenten; Rabarber

Deze lekkere groenten is maar een paar maanden per jaar vers beschikbaar, namelijk; tussen april en juli. Rabarber is afkomstig van een plant, die in dezelfde familie zit als dat van de boekweit. Deze plant wordt nog maar sinds de 20e eeuw in Nederland geteeld, terwijl het eten ervan al dateert van de 17e eeuw.

De rabarber kent 8 verschillende varianten, het verschil zit hem in de dikte en kleur van de steel. Als je de groenten in zijn pure vorm ziet, net van de plant, dan lijkt het een beetje op een steel selderij maar dan wat rood-rozig van kleur. Door de (licht)zurige smaak is het een ideale groenten om in zoete gerechten te verwerken.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: Culy.nl

https://social.tippr.nl/seizoensgroenten-rabarber

Laatste artikelen

Waarom TIPPR Onmisbaar is voor de Horeca

De horeca staat onder druk door verschillende uitdagingen, zoals personeelstekorten, stijgende kosten en veranderende consumentenverwachtingen. TIPPR speelt een cruciale rol in het ondersteunen van...

Extra Omzet voor de Horeca in December

De feestdagen bieden een unieke kans voor horecaondernemers om extra omzet te genereren en tegelijkertijd je bekendheid te vergroten. Met de verkoop van kerstpakketten,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg