fbpx

Seizoensgroenten; Rabarber

Deze lekkere groenten is maar een paar maanden per jaar vers beschikbaar, namelijk; tussen april en juli. Rabarber is afkomstig van een plant, die in dezelfde familie zit als dat van de boekweit. Deze plant wordt nog maar sinds de 20e eeuw in Nederland geteeld, terwijl het eten ervan al dateert van de 17e eeuw.

De rabarber kent 8 verschillende varianten, het verschil zit hem in de dikte en kleur van de steel. Als je de groenten in zijn pure vorm ziet, net van de plant, dan lijkt het een beetje op een steel selderij maar dan wat rood-rozig van kleur. Door de (licht)zurige smaak is het een ideale groenten om in zoete gerechten te verwerken.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: Culy.nl

https://social.tippr.nl/seizoensgroenten-rabarber

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg