fbpx

TIP: Producten die bijdragen aan een goed humeur (2)

We stappen allemaal weleens met het verkeerde been uit bed. Dit winterse weer en de donkere dagen leveren ook niet echt een positieve bijdrage aan het de heel dag vrolijk zijn. Ook je gasten zijn niet altijd te genieten, maar om nou meteen de endorfine pillen te grijpen of deze uit te gaan delen is ook een beetje te veel van het goede. Vandaar hier een aantal natuurlijke opkikkers die je humeur een goede en positieve boost geven

• Saffraan
Saffraan is een kruid dat een rijke toevoeging is door je gerechten. Deze kleurrijke plant zorgt ervoor dat er meer serotonine vrijkomt in de hersenen. Eigenlijk op dezelfde manier zoals antidepressivum Prozac dat doet, maar dan natuurlijk. Uit een Iraanse studie is gebleken dat het effect van saffraan capsules bij vrouwen met humeur schommelingen als symptomen van PMS verminderde met 50 procent. Meer gerechten met saffraan dus en je hebt bijere gasten!

• Chocolade
Dat het eten van chocola ons inderdaad happy maakt wisten we natuurlijk al. Wie wordt er nou niet blij van een smeltende bonbon in je mond. Maar naast de smaak van zoet, zit er in chocolade ook anandamide. Anandamide is een neurotransmitter die hetzelfde effect heeft als THC, het werkzame bestanddeel in marihuana. Dat gelukzalige gevoel na een stukje chocolade is dus niet ingebeeld. 

• Amandelen
Amandelen zijn vol van smaak en passen goed door een gerecht of smoothie. Daarnaast zorgen de aminozuren in deze noten voor het creëren van dopamine in je hersenen. Een andere naam voor dopamine is ‘gelukshormoon’. Dus, meer amandelen, meer blije gasten en wellicht meer fooi!

Bron: Hetlaatstenieuws

https://social.tippr.nl/tip-producten-die-bijdragen-aan-een-goed-humeur-2

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg