fbpx

TIPS: Gerechten garneren (1-2)

Een gerecht garneren kan nog een hele klus op zich zijn. Je wilt niet een te oubollige garnering, maar ook weer niet te veel poespas. Garnering is meestal een eenvoudige, kleurrijke toevoeging, dus je hoeft geen heel nieuw recept te bedenken om naast je maaltijd te serveren. Als je wat ideetjes zoekt zijn er allerlei creatieve mogelijkheden die bij elk voor-, hoofd- of nagerecht passen. Hier een aantal tips om je garnering nog aantrekkelijker te maken

1. Gebruik voornamelijk eetbare garnering. Garnering is niet alleen maar ter decoratie; het kan ook nieuwe smaken en texturen aan je maaltijd toevoegen. Als je eetbare garnering gebruikt, hoef je het ook niet weg te halen voordat je gaat eten.

2. Zorg dat alle niet-eetbare garnering makkelijk te herkennen en te verwijderen is.Een parapluutje in een cocktail of kaarsjes op een verjaardagstaart zijn voorbeelden van niet-eetbare garnering die je moeilijk kunt vervangen door iets dat eetbaar is. Maar deze voorwerpen zijn overduidelijk niet eetbaar en je kunt ze gemakkelijk uit het eten of drinken verwijderen, dus de kans is klein dat iemand het opeet. Zorg dat alle niet-eetbare ingrediënten deze eigenschappen hebben.

Bron: wikhow.nl

https://social.tippr.nl/tips-gerechten-garneren-1-2

Laatste artikelen

Hoe vul je Last Minute Annuleringen Op?

Hoe Stop je Annuleringen en Vul je Restaurant Last-Minute?Als horecaondernemer weet je dat het runnen van een restaurant soms onvoorspelbaar kan zijn. Vooral in...

TOPPR van 2024 – Geurt Jan Heikamp – de Koning van Denemarken 

Tijdens de Horecava, hét evenement voor de horeca in Nederland, is vandaag de winnaar van de prestigieuze TOPPR van het Jaar 2024 bekendgemaakt: Geurt...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg