fbpx

TIPS: Herken verse vis

Velen van jullie zullen deze tips misschien wel kunnen dromen, maar de TIPPR gebruikers die soms nog twijfelen bij het feit of een vis super vers is mogen gerust doorlezen! Wij sommen een aantal tips voor jullie op om een echte, lekkere, verse vis te herkennen.

TIP 1. Huid en schubben
De slijmachtige laag over de huid van een vis moet altijd helder en glanzend zijn. Is zijn glans minder of zelfs weg? Dan heb je een minder verse vis te pakken. Ook schubben vertellen veel over hoe vers de vis is. Zitten die niet stevig vast en zijn ze niet mooi glanzend? Too bad, deze is ook niet meer vers.

TIP 2: Geur
Heeft de vis een doordringende geur die allesbehalve fris is? Grote kans dat-ie al een tijdje op het droge ligt. Verse vis stinkt namelijk niet! Laat je dus niet misleiden door het feit dat het gewoon een “visgeur” is.

TIP 3: Kleur
De kleur van je zalm, forel of makreel is ook heel bepalend. Kijk eens naar bijvoorbeeld de kieuwen. Zijn die roze/rood van kleur, dan is hij lekker vers.

TIP 4: Ogen
Sla de vissen met plattere, minder heldere ogen over. Kies juist vis waarvan de ogen rond, bol maar ook helder en glazend zijn. Die is op en top vers.

https://social.tippr.nl/tips-herken-verse-vis

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg