Oesters bereiden is nog een vak apart. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet wat wel en niet de juiste manieren zijn om de cadeautjes uit de zee te openen. Niet alle oesters zijn hetzelfde en ze hebben een gebruiksaanwijzing. Vandaar een paar oesterfeitjes op een rij:
1. Zorg ervoor dat je goed weet van welke visboer je oesters komen om er zeker van te zijn dat de oesters vers en goed gekoeld zijn.
2. Er zijn veel verschillende soorten oesters met uiteenlopende smaken. Experimenteer met verschillende soorten en wissel deze ook eens af op je menukaart
3. Serveer de oesters in ijs om ze zo vers mogelijk te houden.
4. Oesters openmaken kan nog een gevaarlijk werkje zijn. Zorg ervoor dat je een handschoentje gebruikt om de schelp te openen. Het liefst een speciaal oesterhandschoentje
5. Gebruik een speciaal oestermes om de oester te openen. Dit maakt het openen een stuk gemakkelijker
6. Open de oester vlak voordat je hem serveert, zo houdt je de inhoud zo vers mogelijk
7. Gooi het sap van de oester niet weg. Het sap is onderdeel van de beleving van het eten van de oester.
Doe er tot slot wat citroen en een vinaigrette bij en voilà! Slurpen maar.
Bron: culy