fbpx

TIPS: Koester de oester

Oesters bereiden is nog een vak apart. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet wat wel en niet de juiste manieren zijn om de cadeautjes uit de zee te openen. Niet alle oesters zijn hetzelfde en ze hebben een gebruiksaanwijzing. Vandaar een paar oesterfeitjes op een rij:

1. Zorg ervoor dat je goed weet van welke visboer je oesters komen om er zeker van te zijn dat de oesters vers en goed gekoeld zijn.
2. Er zijn veel verschillende soorten oesters met uiteenlopende smaken. Experimenteer met verschillende soorten en wissel deze ook eens af op je menukaart
3. Serveer de oesters in ijs om ze zo vers mogelijk te houden.
4. Oesters openmaken kan nog een gevaarlijk werkje zijn. Zorg ervoor dat je een handschoentje gebruikt om de schelp te openen. Het liefst een speciaal oesterhandschoentje
5. Gebruik een speciaal oestermes om de oester te openen. Dit maakt het openen een stuk gemakkelijker
6. Open de oester vlak voordat je hem serveert, zo houdt je de inhoud zo vers mogelijk
7. Gooi het sap van de oester niet weg. Het sap is onderdeel van de beleving van het eten van de oester.

Doe er tot slot wat citroen en een vinaigrette bij en voilà! Slurpen maar.

Bron: culy

https://social.tippr.nl/tips-koester-de-oester

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg