De overnight oats veroveren de wereld en dat is niet voor niks. Dit heerlijke, gezonde, vullende ontbijt verdient niet voor niks zijn plekje op de menukaart. Met (vaak) vers fruit en nootjes is dit ontbijt ideaal voor gasten die een goede en gezonde bodem willen leggen. Overnight oats laat je een nachtje in de koelkast staan. De havermout heeft dan rustig de tijd om de melk en andere ingrediënten in zich op te nemen.
TIP 1: Extra smaak toevoegen
Dit zal je misschien niet verwachten, maar overnight oats gaan echt beter smaken door een snufje zout. Voeg dit dus altijd toe, ongeacht de kruiden of vloeistof die je verder toevoegt.
TIP 2: Goed roeren!
’s Avonds roer je je havermout en melk door elkaar. Maar let op: dit is niet voldoende. Voordat je je ontbijtje eet is het heel belangrijk om nog eens te roeren. Waarom? Het mengsel verdeelt zich door het lange staan in verschillende lagen.
Bron: The Kitchn via ELLE Eten / Foto: Chicks Love Food