Een pompoen is toch wel hét herfstingrediënt. Hij doet het hartstikke goed in een hoop gerechten en geeft gasten het ultieme herfstgevoel. Een absolute winnaar dus, die pompoen. Het enige jammere is dat een pompoen dusdanig hard is, dat je het gevoel krijgt dat je met een hakbijl of een kettingzaag te werk moet gaan. Tijd voor verandering! Wij vonden deze tips:
TIP 1. Het juiste gereedschap
Het juiste gereedschap om een pompoen mee te snijden is een groot, scherp én zwaar koksmes. Een zwaar mes geeft je meer controle.
TIP 2. Verwarm de pompoen
Vijf minuten, om precies te zijn, in de magnetron. Nog steeds hard? Doe ‘m dan een paar minuten in de oven. Je zult merken, het snijden van de pompoen zal hierna niet langer een strijd zijn.
TIP 3. Eerst de uiteinden
Snij eerst de voor- en achterkant van de pompoen af. Dit maakt dat hij straks stabieler op je snijplank blijft staan.
TIP 4. Hak ‘m door de midden
Snij de pompoen vervolgens verticaal doormidden. Zo is het het makkelijkst om ‘m verder te verkleinen. Voor je soep, saus, ovenschotel of wat je dan ook met deze groente gaat maken – de rest is aan jou.
?Bron: ELLE Eten