Als gastheer of -vrouw wordt er van je verwacht dat je weet hoe de tafel gedekt moet zijn. Daarom een kleine verzameling tips, om de tafel perfect te dekken.
TIP 1: Het broodbordje staat linksboven met het botermes erop. Mocht je geen botermes hebben, kun je een gewoon mesje rechts van het mes leggen. Als de boter in dat geval al op tafel staat of met de eerste gang wordt geserveerd, dan ligt het mesje helemaal rechts van al het bestek.
TIP 2: Dessertbestek mag je zowel boven het bord leggen, als met het nagerecht links en rechts van het bord neerleggen. Het is gebruikelijk om zowel een dessertlepel als –vork te gebruiken. Tenzij je natuurlijk alleen ijs eet, dan is een lepel voldoende.
TIP 3: Glazen zet je rechtsboven: aan de binnenkant het waterglas, precies boven de messen.
Bron: Wat je als Gastvrouw moet weten – 313 tips en adviezen voor moeiteloos entertainen van Susan Spungen via ELLE Eten