Helaas gebeurt het wel eens: diefstal door werknemers. Het vertrouwen verdwijnt daarmee als sneeuw voor de zon en het proces van afvragen ‘hoe dit toch kon’ wordt in gang gezet. Er kan altijd wel eens een rotte appel binnen een bedrijf zitten, maar het liefst voorkomen we het helemaal. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet om interne diefstal in de toekomst zo goed mogelijk te voorkomen.
TIP 1: Tijdens een werkoverleg kun je een vast agendapunt aanhalen, waarop mensen hun vragen kunnen stellen en hun ideeën naar voren kunnen brengen. Wellicht ook betreft integriteitskwesties.
TIP 2: Voer je kassacontroles van de voorraad controles uit in het zicht. Door medewerkers actief te betrekken bij jouw controles, zorg je voor een breed draagvlak binnen je horecaonderneming.
TIP 3: Wees vooral ook duidelijk wat de maatregelen of consequenties zijn als zich een incident voordoet. Verwijs naar een bedrijfsreglement of voorwaarden uit het arbeidscontract. Duidelijkheid is belangrijk.