Niet alleen met wijn, maar ook met glazen kan men soms flink de mist in gaan. Jammer, vooral als je zulke heerlijke wijnen serveert. Hieronder een klein schemaatje met wat voor glazen goed zijn voor welke wijnen.
TIP 1: Meursault, Cabernet Sauvignon & Pinot Noir
Een wijde, ronde vorm. Zo openen krachtige en kruidige wijnen zich het beste. Zo’n glas helpt de bittere tonen te verzachten en haalt de fruitige en kruidige aroma’s van de wijn naar voren.
TIP 2: Champagne, Cava, Cremant, Prosecco
Het glas voor mousserende wijnen is een flûte. De smaak en geur van wijnen gemaakt volgens de méthode traditionelle komen door die vorm prachtig naar voren. Je kunt daarmee ook ruiken tijdens het drinken – wat voor 85 procent bijdraagt aan wat je proeft.
TIP 3: Champagne, Cava, Cremant, Prosecco
Op wijnflessen met een schroefdop staat wat minder druk dan op die met een kurk, waardoor deze mousserende wijnen zouden verdwijnen in een coupe en je ze dus beter kunt uitschenken in een flûte.
Bron: Royal Leerdam – Fotocredit: Wine Folly