fbpx

TOPPR van juli: Jamie van Dillen – SOMM Bistro à Vin

De TOPPR van juli is werkzaam bij restaurant SOMM Bistro à Vin, sinds eind maart dé plek in Weesp waar samen genieten van mooie wijnen, moderne gerechten en een gezellige ambiance centraal staan. Deze maand vieren we dat hun horecamedewerker Jamie van Dillen (29) onze TOPPR van juli is. “Mijn tip aan horeca-collega’s: Blijven lachen, en weet: het wordt ál-tijd weer een keer 22:00 uur!”

Lid worden van de TIPPR-club
Download gratis de TIPPR-app



TOPPR van de maand: Jamie van Dillen

TOPPR van juli: Jamie van Dillen - restaurant SOMM Bistro à Vin
TOPPR van juli: Jamie van Dillen – restaurant SOMM Bistro à Vin
TOPPR logo 2024

JULI-TOPPR: JAMIE!

Bij SOMM Bistro à Vin, een wijnbar met culinaire twist, is de liefde en passie voor vino en gastronomie voelbaar. TOPPR van juli, Jamie is sinds twee maanden als nieuwe ster toegevoegd aan het team van eigenaar Sascha Holzkämper. Als rechterhand van Sascha (o.a. bekend als oud-sommelier van Gordon Ramsay) is Jamie – type bomvol energie en enthousiasme – niet alleen hardwerkend en spontaan, maar ze is volgens haar baas ook “een bron van inspiratie voor haar collega’s.”

Bij SOMM Bistro à Vin, een wijnbar met culinaire twist. TOPPR van juli,  Jamie is sinds twee maanden als nieuwe ster toegevoegd aan het team van eigenaar Sascha Holzkämper.

Wat maakt jullie restaurant zo bijzonder?

“Het is een heel mooi concept: we serveren eten bij wijn, in plaats van wijn bij eten. Andersom dus, zeg maar. Onze gasten kiezen eerst een wijn uit en vervolgens worden daarbij verschillende gerechtjes geadviseerd.

En de hapjes zijn allemaal gecreëerd om samen te delen, dus je kunt al snel veel van de kaart bestellen. Daarmee heb je direct ook een beter beeld van het restaurant, dan wanneer je slechts één of twee gerechten hebt gehad.”

Waar is de passie voor je werk ontstaan?

“Dat is denk ik aangeboren, haha. Ik ben ergens op m’n vijftiende bij de afwas begonnen en zo opgegroeid in de keuken. Op een gegeven moment heb ik aan de voorkant de bediening erbij gepakt en daarna het management, dus zo heb ik gaandeweg alle rollen ingevuld. Ik heb ook nooit iets anders gedaan, horeca zit echt in m’n bloed.”

Welke tip heb je voor mensen die in de horeca werken?

“Blijven lachen – en het wordt altijd weer 22:00 uur! Een tip die ik ooit van een werkgever heb gekregen. Want ja, het ís hard werken. En als je het met plezier doet vliegen de dagen voorbij. Maar je hebt natuurlijk ook wel eens dagen die mega lang duren, en waar het stressniveau hoog is. Bedenk dan: Er komt altijd een eind aan zo’n dag.

Het wordt ál-tijd weer een keer 22:00 uur!

Jamie van Dillen

Verstand van Vino!

De unieke combinatie van haar horeca-achtergrond en ervaring met leidinggeven maakt Jamie tot een ware alleskunner. Momenteel volgt ze ook een studie vinologie. Leuk detail, en in dit geval geen overbodige luxe: bij SOMM Bistro à Vin staan maar liefst 250 (!) wijnen op de kaart.

Maar daar weet Jamie dus wel raad mee. Ze is een absolute allrounder en een onmisbare kracht binnen SOMM Bistro à Vin. Met haar tomeloze inzet en veelzijdigheid is ze een voorbeeld voor velen, het is dan ook meer dan verdiend dat we Jamie deze maand in de spotlight zetten als TOPPR!

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Jamie feliciteren dat zij de TOPPR van juli is. Ze is de zevende TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.

TOPPR collectie van 2024 tot juli
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

SOMM Bistro à Vin, Weesp

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Kilicaslan Hulya

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg