fbpx

Transformeer Je Restaurant met No-Waste Praktijken!

In de moderne samenleving zien we een groeiende beweging naar het minimaliseren van voedselverspilling. Deze beweging wordt niet alleen omarmd door innovatieve startups en supermarkten, maar ook door de horeca.

Chefs benutten ingrediënten optimaal, wat resulteert in creatieve gerechten zoals krokante kippenhuiden, huisgemaakte groentebouillons en sappen van overtollig fruit. Kijk bijvoorbeeld naar restaurant Nolla, waar wortels in hun geheel worden gebruikt: het bladgroen wordt verwerkt in pesto’s, de wortel zelf wordt geroosterd of gepureerd voor gerechten, en de schillen worden gedroogd en gemalen tot poeder voor smaakstoffen. Overgebleven brood wordt omgetoverd tot een zuurdesembrooddessert en overtollige uienschillen worden gebruikt voor een heerlijke saus.

Onze gasten stemmen hun keuzes steeds vaker af op persoonlijke waarden, met een focus op klimaatbewustzijn. Voedselverspilling vindt echter plaats op meerdere punten langs de hele keten: van productie en verwerking tot distributie en consumptie. Door nauwkeurig voorraadbeheer, slimme technologie en samenwerking met voedselbanken kunnen we samen voedselverspilling effectief tegengaan.

We hebben simpelweg geen tijd, product, talent of geld te verspillen. Verduurzaming moet niet worden gezien als een kostenpost, maar als een investering. Voor elke euro die wordt geïnvesteerd in het verminderen van voedselverspilling, kunnen restaurants gemiddeld €7 besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de bedrijfsresultaten!

Lees meer over Kosten Besparen met No Waste via deze link.

https://social.tippr.nl/transformeer-je-restaurant-met-no-waste-praktijken

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg