Elke chef begrijpt: een goed gerecht maken vereist hoogwaardige ingrediënten. Maar niet alleen de kwaliteit, ook de herkomst van producten verdient onze aandacht. Welke weg heeft dit voedsel afgelegd? En wat is de impact op het milieu en dierenwelzijn geweest? Deze vragen zijn essentieel om verantwoorde keuzes te maken en een positieve impact op onze planeet te hebben.
Biotechnologie opent deuren naar nieuwe producten met talloze voordelen. Denk aan kweekvlees, waarbij vleesproducten worden verkregen zonder dat er dieren geslacht hoeven te worden. Dit is niet alleen duurzamer, maar biedt ook voedselzekerheid en gezondheidsvoordelen. Zo werkt op dit moment Mosameat er hard aan om na wettelijke goedkeuring hun kweekvlees burgers beschikbaar te stellen, waarbij ze de prijs verlagen om zo de toekomst van duurzamer vlees een stapje dichterbij te brengen.
Terwijl we wachten tot kweekvlees voor iedereen beschikbaar is, kunnen we ons nu al richten op regeneratieve producten. Denk aan composteerbare verpakkingen, duurzame schoonmaakmiddelen en het ondersteunen van lokale, duurzame leveranciers. Restaurant de Nieuwe Winkel toont dit streven door uitsluitend botanisch eten en drinken aan te bieden, dat in harmonie met het seizoen en de natuur wordt gekozen. Ze maken gebruik van lokale planten, zowel eeuwenoude als van elders afkomstige bronnen. Laten we niet alleen het eindproduct waarderen, maar ook de weg er naartoe.
Lees meer over Regeneratieve producten via deze link.