fbpx

Gastvrijheid = No Waste!

Een kernpunt in onze aanpak is de ‘no waste’-filosofie. Het minimaliseren van voedsel- en tijdsverspilling is niet enkel een wens van gasten; het personeel ziet dit eveneens als essentieel. Ze streven naar een werkomgeving die zowel verantwoordelijk en duurzaam als efficiënt opereert. Dit is des te belangrijker gezien het huidige personeelstekort.

Altijd op de hoogte blijven? Download de TIPPR-app?



De horeca is niet alleen een plek van culinaire perfectie en topsportprecisie, maar ook een voorbeeld van gastvrijheid. Door deze elementen te combineren, creëren we een nieuwe standaard die verder gaat dan alleen het serveren van maaltijden.

Deze expertise en benadering verdienen meer aandacht, en ditmaal staat Peter Lute van Green Gastrobar in de schijnwerpers. Door samen te werken en kennis te delen, kan de horeca de culinaire horizon verbreden en de volgende generatie inspireren. Bij TIPPR zijn we toegewijd aan de ‘no waste’-filosofie, en in deze video deelt Peter Lute zijn waardevolle ‘No Waste’ inzichten.

Met TIPPR besparen we tijd door tips van horeca ondernemers te verzamelen en te delen, zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Met de TIPPR-app dragen we bij aan het besparen van tijd en geld en gaan we actief voedselverspilling tegen.

Topchefs tegen voedselverspilling

Voedselverspilling zit overal, ook in de horeca wordt er dagelijks gezocht naar oplossing hoe waste tegen te gaan. Horeca-eigenaren verminderen hun voedselverspilling meer dan in het verleden. Sinds 2019 is er een daling van 9,2% in verspild voedsel.

Peter Lute van Restaurant Green over voedselverspilling

Deze afname van voedselverspilling is deels te wijten aan stijgende kosten, maar ook omdat de sector zich bewust is van de directe gevolgen van verspilling. Topchefs dragen bij aan minder afval en dit is voorbeeld voor de consument. Topchef Peter Lute deelt adviezen voor een efficiëntere en duurzamere horeca, onder de hashtag #nowaste.

Food Waste in de EU

Niet alleen in de horeca komt voedselverspilling voor. Juist in de horeca sector streven we ernaar om verspilling te minimaliseren. Topchefs zetten zich dagelijks in om elk ingrediënt volledig te benutten en kunnen als inspiratie dienen. Neem bijvoorbeeld Restaurant Silo in Londen: daar is zelfs geen vuilnisbak te vinden omdat alles tot de laatste kruimel wordt gebruikt.

Food wast diagram in EU

Chefs geven no waste TIP:

Hier twee tips van chefs over no waste, volg het Instgram Profiel van TIPPR om elke dag geïnspireerd te worden met tips:

Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon zo’n 33,4 kilo eten weg. Dit blijkt uit cijfers van het Voedingscentrum.

Benieuwd hoe jij samen met andere horecaondernemers het verschil kan maken? En hoeveel CO2-uitstoot jullie samen kunnen tackelen? Gebruik de verspillingstool en ontdek het zelf!

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Ice Cappuccino

J.J.Darboven Naast verschillende warme dranken biedt J.J.Darboven ook een verrassend en verfrissend Ice Cappuccino concept aan. Tijdens warme zomerdagen mag J.J.Darboven Ice Cappuccino niet ontbreken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg