Ach, je ziet het zo vaak: iemand laat eten op de grond vallen en eet het alsnog op. ‘Vijf seconden regel’ wordt er dan geroepen. Nou, je kunt gasten uit hun bacteriële droom halen. De vijfsecondenregel – ‘als je eten laat vallen en het binnen vijf seconden opraapt is het nog vrij van bacteriën of andere viezigheid’ – is totale onzin. Vanaf het moment dat eten op de grond ligt, heeft het al evenveel bacteriën als dat je het vijf seconden laat liggen.
Vijf seconden regel
https://social.tippr.nl/vijf-seconden-regel
Laatste artikelen
Gratis naar de Horecava met TIPPR
TIPPR-team - 0
Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...
6 Tips om je te onderscheiden met thee
TIPPR-team - 0
Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Insight
Gratis naar de Horecava met TIPPR
Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.