fbpx

Vintage bockbier

Bockbierfans opgelet! Al een aantal jaar brengen diverse brouwers oudere vintage bockbieren op de markt. Waarom? Nou, omdat de smaak dus fantastisch kan ontwikkelen. Zo vermindert de hopbitterheid en moutbitterheid in het eerste jaar en maken deze twee plaats voor waanzinnige aroma’s en smaak van zwart fruit zoals bramen en bosbes, maar ook de smaak van pruimen. Klinkt goed hè? De karamel komt verder naar voren en verandert bovendien in port-, cognac- en sherrytonen. De bockbieren worden intenser van smaak, mede ook door de afname van koolzuur en het ontstaan van een zachte, ronde nasmaak.

Bron: Foodbrigade

https://social.tippr.nl/vintage-bockbier

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg