fbpx

Waarom overstappen op een combisteamer?

De combisteamers vliegen je om de oren, maar wat is het nu precies en belangrijker: waarom zou je er een aan moeten schaffen?

Niks moet, alles mag. Wij leggen je de voordelen uit.

Een combisteamer is een heteluchtoven waarbij stoominbreng ervoor zorgt dat de droge, hete lucht wordt bevochtigd. De oven werkt zowel met hete lucht als met stoom en enkele ovens hebben de mogelijkheid gedurende het programma te wisselen tussen droge of vochtige lucht.

De voordelen van koken met stoom zijn al lang bekend: smaak, kleur en voedingsstoffen worden behouden en er is weinig tot geen vet nodig voor de bereiding. Handig als je een stuk gezonder wilt koken en/of deze doelgroep aan wilt trekken.

De combinatie van hete lucht en stoom zorgt voor een hoge temperatuur en een hoog luchtvochtigheidsgehalte. Hierdoor wordt het productverlies, oftewel het verdampen van vocht uit de producten wat gebeurt in een droge heteluchtoven, tot 30 procent teruggebracht.

Inspiratie credits: Misset Horeca

https://social.tippr.nl/waarom-overstappen-op-een-combisteamer

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg