Over olie denkt de normale, niet in de horeca werkende mens, niet zo vaak na. Meestal wordt er de goedkoopste fles in de supermarkt gekocht en als ze een beetje gekke zin hebben dan wordt er extra vierge gekocht. Nu zullen dat vast niet alleen de niet in de horeca werkende mensen zijn, vandaar dat we toch een paar tips op een rijtje hebben gezet over welke olie het beste gebruikt kan worden in welke situatie.
TIP 1: Sesamolie
Sesamolie heeft een hoog kookpunt, dus is helemaal bak-proof. De smaak van deze olie is vrij neutraal. Je hebt ook nog geroosterde sesamolie maar, die is juist lekker als smaakmaker achteraf.
TIP 2: Zonnebloemolie
Zonnebloemolie is zowel koud als warm te gebruiken. Het kan een hoge temperatuur verdragen, waardoor je er ook mee kunt frituren.
TIP 3: Arachideolie
Redelijk onbekende olie voor sommigen. Arachideolie staat ook wel bekend als pinda-olie. Deze olie is door zijn hoge kookpunt geschikt om te bakken en in geraffineerde vorm zelfs te frituren. De olie heeft dus een echte notengeur en lichte smaak en is een topper in de Aziatische keuken.