fbpx

Was je mes direct na het slijpen

Een mes van staal moet je slijpen, omdat het na veelvuldig gebruik steeds minder scherp zal worden. Je kunt een mes zelf aanzetten of wetten. Wanneer een mes niet meer scherp wordt met een aanzetstaal of wetstaal, zal het professioneel geslepen moeten worden. Maar let op: gebruik je mes nooit meteen nadat je het geslepen hebt. Tijdens het slijpen komen er namelijk inimini stukjes metaal vrij, en dat is niet iets waar je graag op wilt kauwen. Was je mes daarom na het slijpen altijd direct goed af en droog ‘m met een vaatdoek om dat soort taferelen te voorkomen.

Bron: ELLE Eten

https://social.tippr.nl/was-je-mes-direct-na-het-slijpen

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg