We gooien het tegenwoordig in bijna alle gezonde gerechten, zonder precies te weten wat het precies is en wat het precies doet. Chiazaad is enorm populair onder de gasten met een super gezonde levensstijl. We weten in ieder geval dat het gezond is, maar waar komt het vandaan en wat doet het verder precies? Chia zaad kent een rijke historie, dit werd al door de Azteken gegeten. Het zaad wordt gewonnen uit de Chia plant, een Mexicaanse muntplant. Chia zaad bevat veel vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen, aminozuren, vezels en Omega 3 vetzuren. Een grappig detail is dat chiazaad, water absorbeert, als je een el chia in water laat staan, ontstaat er een soort pudding achtige emulsie. Deze pudding zien we ook steeds vaker terug op menukaarten. Veel gasten starten hun dag graag met een chiapudding, omdat het fris, gezond en vullend is. Verder wordt chiazaad gebruikt in salades, door de yoghurt of havermout of verwerkt in gezonde repen.
Wat is chiazaad precies?
https://social.tippr.nl/wat-is-chiazaad-precies
Laatste artikelen
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
TIPPR-team - 0
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag
TIPPR-team - 0
TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...
Insight
Drie soorten knoflook kort uitgelicht!
Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak,...
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.