fbpx

Wat zegt het voedingscentrum over margarine?

De term smeer- en bereidingsvetten geeft eigenlijk al heel goed aan waar dit onderdeel van de schijf uit bestaat, namelijk vetten die je op je brood smeert en vetten waarin je bakt of braadt. Ook olie die je over je sla doet of door andere warme of koude gerechten doet, vallen in deze categorie. De volgende smeer- en bereidingsvetten zijn opgenomen in de Schijf van Vijf en worden dus door het Voedingscentrum aangeraden voor dagelijks gebruik:

– Zachte margarine of halvarine voor op brood
– Vloeibare margarine en vloeibaar bak-en-braadvet
– De meeste plantaardige oliën, zoals olijfolie en zonnebloemolie

De volgende smeer- en bereidingsvetten zijn NIET opgenomen in de Schijf van Vijf en worden door het Voedingscentrum dus NIET aangeraden voor dagelijks gebruik:

– Harde margarine
– Hard bak- en braadvet
– Hard frituurvet
– Roomboter
– Kokosvet (kokosolie)
– Palmolie

Bron: Voedingscentrum

https://social.tippr.nl/wat-zegt-het-voedingscentrum-over-margarine

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Knoflook in de spotlight: Beemster Garlic

Bresc Zodra je ermee werkt, proef je het verschil: Beemster knoflook is vers, zacht en verfijnd. Geen scherpe, overheersende smaak zoals van gedroogde knoflook, maar...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg