fbpx

Wat zegt het voedingscentrum over margarine?

De term smeer- en bereidingsvetten geeft eigenlijk al heel goed aan waar dit onderdeel van de schijf uit bestaat, namelijk vetten die je op je brood smeert en vetten waarin je bakt of braadt. Ook olie die je over je sla doet of door andere warme of koude gerechten doet, vallen in deze categorie. De volgende smeer- en bereidingsvetten zijn opgenomen in de Schijf van Vijf en worden dus door het Voedingscentrum aangeraden voor dagelijks gebruik:

– Zachte margarine of halvarine voor op brood
– Vloeibare margarine en vloeibaar bak-en-braadvet
– De meeste plantaardige oliën, zoals olijfolie en zonnebloemolie

De volgende smeer- en bereidingsvetten zijn NIET opgenomen in de Schijf van Vijf en worden door het Voedingscentrum dus NIET aangeraden voor dagelijks gebruik:

– Harde margarine
– Hard bak- en braadvet
– Hard frituurvet
– Roomboter
– Kokosvet (kokosolie)
– Palmolie

Bron: Voedingscentrum

https://social.tippr.nl/wat-zegt-het-voedingscentrum-over-margarine

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg