Hoe maak je nu de perfecte kaasplank? Heerlijk voor na het eten of gewoon voor bij de borrel. Kaas is zo uiteenlopend qua smaak, dat het wel zo handig is om ook de juiste match te maken. Ook qua wijnen.
Vandaag in de hoofdrol: sterke en intense kaas.
Epoisses is een zeer decadente kaas, die het lekkerst is als je hem rijkelijk op een toastje lepelt. De kaas wordt gemaakt van Noord-Franse koemelk en gewassen in Marc de Bourgogne om de zachte, gouden roodbacteriekorst te verkrijgen. Hoe donkerder, hoe intenser de smaak. Deze kaas kun je het beste bij een specialist bestellen. Serveer je graag nog meer sterke stinkkazen? Serveer dan eens de Pont-l’Évêque, met zijn karakteristieke, vierkante vorm, of Stinking Bishop uit Gloucestershire. De laatste wordt gewassen in perencider en stinkt niet zo erg als dat je denkt.
Wat voor wijn serveer je hier nu bij? Een rode bourgogne is de klassieke keuze, of probeer een volle Fitou.
Bron: ELLE Eten / Foto via Pinterest