fbpx

Zelf je Kruidenmix Maken

Naast dat zelfgemaakte kruidenmixen goedkoper zijn, is het ook nog gezonder voor je gasten. Nog een voordeel van zelf kruidenmixen maken: je kunt ze afstemmen op je eigen smaak. Wat past bij de gerechten die jij je gasten wilt serveren? Dit heb je nodig voor volgende kruidenmixen:

Italiaanse kruidenmix:
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde oregano
– ½ theelepel gedroogde tijm
– Lekker in tomatensaus en pastagerechten.

Spaanse kruidenmix:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– ½ theelepel knoflookpoeder of verse knoflook
– Lekker voor kip, varkensvlees.

Oosterse kruidenmix:
– 3 theelepels gemalen zwarte peper
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
– 1 theelepel gemalen kaneel
– mespunt gemalen kruidnagel

Viskruiden:
– 4 theelepels gemalen mosterdzaad
– 2 theelepels dille
– 1 theelepel tijm
– 1/ theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen witte peper

Kipkruiden:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
– ½ theelepel gemalen selderijzaad
– ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
– mespunt chilipoeder

Tekstcredit: voedinscentrum.nl & KHN

https://social.tippr.nl/zelf-je-kruidenmix-maken

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg