Naast dat zelfgemaakte kruidenmixen goedkoper zijn, is het ook nog gezonder voor je gasten. Nog een voordeel van zelf kruidenmixen maken: je kunt ze afstemmen op je eigen smaak. Wat past bij de gerechten die jij je gasten wilt serveren? Dit heb je nodig voor volgende kruidenmixen:
Italiaanse kruidenmix:
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde oregano
– ½ theelepel gedroogde tijm
– Lekker in tomatensaus en pastagerechten.
Spaanse kruidenmix:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– ½ theelepel knoflookpoeder of verse knoflook
– Lekker voor kip, varkensvlees.
Oosterse kruidenmix:
– 3 theelepels gemalen zwarte peper
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
– 1 theelepel gemalen kaneel
– mespunt gemalen kruidnagel
Viskruiden:
– 4 theelepels gemalen mosterdzaad
– 2 theelepels dille
– 1 theelepel tijm
– 1/ theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen witte peper
Kipkruiden:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
– ½ theelepel gemalen selderijzaad
– ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
– mespunt chilipoeder
Tekstcredit: voedinscentrum.nl & KHN