fbpx

Zelf je Kruidenmix Maken

Naast dat zelfgemaakte kruidenmixen goedkoper zijn, is het ook nog gezonder voor je gasten. Nog een voordeel van zelf kruidenmixen maken: je kunt ze afstemmen op je eigen smaak. Wat past bij de gerechten die jij je gasten wilt serveren? Dit heb je nodig voor volgende kruidenmixen:

Italiaanse kruidenmix:
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde oregano
– ½ theelepel gedroogde tijm
– Lekker in tomatensaus en pastagerechten.

Spaanse kruidenmix:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– ½ theelepel knoflookpoeder of verse knoflook
– Lekker voor kip, varkensvlees.

Oosterse kruidenmix:
– 3 theelepels gemalen zwarte peper
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
– 1 theelepel gemalen kaneel
– mespunt gemalen kruidnagel

Viskruiden:
– 4 theelepels gemalen mosterdzaad
– 2 theelepels dille
– 1 theelepel tijm
– 1/ theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen witte peper

Kipkruiden:
– 1 theelepel gemalen peper
– 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– ¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
– ½ theelepel gemalen selderijzaad
– ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
– mespunt chilipoeder

Tekstcredit: voedinscentrum.nl & KHN

https://social.tippr.nl/zelf-je-kruidenmix-maken

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg