fbpx

Zero-emissiezones voor de Horeca en Ontheffingen

Vanaf 1 januari 2025 voeren 29 Nederlandse gemeenten zero-emissiezones in om de schadelijke uitstoot in stedelijke gebieden terug te dringen. Als horecaondernemer is het belangrijk om hier rekening mee te houden omdat het niet alleen de luchtkwaliteit ten goede komt, maar ook een impact heeft op de bedrijfsvoering , de aanvoer van goederen en de bereikbaarheid van gasten.

Deze zero-emissiezones zijn van toepassing op emissie vrije vrachtwagens, bestelwagens en taxi’s. Dit betekent dat de toelevering van de horeca duurzamer moet worden. Leveranciers moeten overstappen op elektrische voertuigen of voertuigen op waterstof om producten en diensten zonder schadelijke uitstoot te kunnen leveren.De steden waar deze zero-emissiezones worden ingevoerd, zijn onder andere:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Eindhoven
  • Almere (2028)
  • Alphen aan den Rijn (2026)
  • Amersfoort
  • Apeldoorn
  • Arnhem (2026)
  • Assen
  • Delft
  • Deventer
  • Dordrecht (2026)
  • Ede (2026)
  • Gouda
  • Groningen
  • Haarlem (2025)
  • s-Hertogenbosch
  • Leiden
  • Maastricht
  • Nijmegen
  • Schiphol (2026)
  • Tilburg
  • Venlo (2027)
  • Zaanstad (2026)
  • Zwolle

De horeca moet zich voorbereiden op deze veranderingen door tijdig over te stappen op uitstoot vrije voertuigen en leveranciers te selecteren die voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Klik hier voor de kentekencheck en meer details over de zero-emissiezones en de specifieke ingangsdata per stad 

Vrijstellingen en Ontheffingen

Check hier of je in aanmerking komt voor een vrijstelling. Ontheffingen kunnen ook worden aangevraagd voor specifieke voertuigen, gebruik de Milieuzonecheck om te zien of uw voertuig in aanmerking komt.

#Sustainability #Horeca #ZeroEmissie #GroenereToekomst #DuurzaamOndernemen #Emissievrij #HorecaZonderAfval #GroenHoreca

https://social.tippr.nl/zero-emissiezones-voor-de-horeca-en-ontheffingen

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg