fbpx

Zoveel fooi krijgen we in Nederland

Fooi is mooi meegenomen en – als je het goed doet – ook dik verdiend. In Nederland houdt men ongeveer 10% aan als vuistregel. Iets meer, iets minder is ook prima. In Nederland komen gasten er ook nog mee weg als ze helemaal niet geven, al is dat wel ongebruikelijk.

Hoe zit dat dan in andere landen?
Als er in Frankrijk op de bon staat ‘service non compris’, oftewel ‘service niet inbegrepen’, geef je ongeveer 10 procent fooi. Eigenlijk wordt hier een beetje om fooi gevraagd. Niks geven wordt daarom ook niet zo snel gewaardeerd. In Duitsland wordt ongeveer 5 tot 10 procent aangehouden. Fooi geven wordt hier gewaardeerd, maar hoeft niet. In Amerika wordt toch wel een flinke fooi verwacht van 15 tot 20 procent. Dit komt doordat de lonen laag zijn en veel bedienden van deze fooi leven.

In sommige Aziatische landen zoals Vietnam en Singapore wordt fooi absoluut niet gewaardeerd! So don’t do it.

https://social.tippr.nl/zoveel-fooi-krijgen-we-in-nederland

Laatste artikelen

Eiwitten in de Horeca: Meer dan een Hype

In een tijd waarin gezondheid, bewust eten en fitness steeds belangrijker worden voor consumenten, spelen eiwitten een hoofdrol in de menukaarten van de moderne...

Extra Marge en meer Gasten? Exclusieve Gerechten in de Horeca

Exclusieve gerechten zoals Japan's 'White Night' ijs van € 7.285In de horeca kunnen exclusieve gerechten een restaurant onderscheiden van de concurrentie, een unieke ervaring...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg