Een geur armer en een smaak rijker, zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. We nemen witte knoflook bollen met teentjes erin en doen deze 3 weken in de oven. Door dit fermentatieproces worden de teentjes zwart, zoet en zacht. Door het gecontroleerd verwarmen worden de suikers en aminozuren omgezet in meladoïne, wat zorgt voor de zwarte kleur.
Zwarte knoflook krijgt een nieuw smaak, welke in het rijtje van umami valt en is het beste te vergelijken met soja, balsamico en rozijnen met een hint van knoflook. Het kan in allerlei gerechten worden gebruikt als ingrediënt en smaakversterker. Doordat het een natuurlijke smaakversterker is, zullen al uw gerechten een boost krijgen door zwarte knoflook. U kunt het gebruiken bij vlees, vis en kip. Maar ook in een salade, door soepen en sauzen of zelfs in ijs! Doordat het gefermenteerd is hebben mensen geen last meer van de geur achteraf.
Tekstcredit: Kuperus, zwartekoflook.nl