fbpx

Zwarte knoflook – BBB

Een geur armer en een smaak rijker, zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. We nemen witte knoflook bollen met teentjes erin en doen deze 3 weken in de oven. Door dit fermentatieproces worden de teentjes zwart, zoet en zacht. Door het gecontroleerd verwarmen worden de suikers en aminozuren omgezet in meladoïne, wat zorgt voor de zwarte kleur.
Zwarte knoflook krijgt een nieuw smaak, welke in het rijtje van umami valt en is het beste te vergelijken met soja, balsamico en rozijnen met een hint van knoflook. Het kan in allerlei gerechten worden gebruikt als ingrediënt en smaakversterker. Doordat het een natuurlijke smaakversterker is, zullen al uw gerechten een boost krijgen door zwarte knoflook. U kunt het gebruiken bij vlees, vis en kip. Maar ook in een salade, door soepen en sauzen of zelfs in ijs! Doordat het gefermenteerd is hebben mensen geen last meer van de geur achteraf.

Tekstcredit: Kuperus, zwartekoflook.nl

https://social.tippr.nl/zwarte-knoflook-bbb

Laatste artikelen

Horeca-inhaker: Een kopje Espresso Macchiato?

Hoe een kopje Espresso Macchiato je extra omzet oplevert?Afgelopen weekend stond Europa in het teken van glitter, beats en bizarre outfits tijdens het Eurovisie...

NIEUW! Hügli Premium sauzen

Hügli Bresc introduceert vier nieuwe premium sauzen van moederbedrijf Hügli in de Benelux. Deze sauzen zijn speciaal ontwikkeld om foodprofessionals te ondersteunen met hoogwaardige, kant-en-klare...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg